Vakantie? De strijd gaat door!

Jan van Barneveld • 92 - 2016 • Uitgave: 14/15
Van harte een heerlijke, ontspannen vakantie toegewenst. Intussen gaat op aarde en in de hemelse gewesten de strijd door. De strijd om het komende Koninkrijk van God. Om het lang verwachte vrederijk. Opvallend is op hoeveel fronten deze strijd zich afspeelt en tegen Israël gericht is. In dit artikel vindt u een paar actuele gebedspunten. Zo blijft u op de hoogte van verschillende ontwikkelingen en neemt u tegelijk een aantal gebedspunten mee op vakantie. Want we weten en daar zijn we dankbaar voor, dat er onder de lezers van Het Zoeklicht veel trouwe bidders voor Israël zijn.

In Efeziërs 6:12 lezen we dat de strijd gaat tegen ‘overheden, machten, wereldbeheersers van deze duisternis en boze geesten in de hemelse gewesten.’ Het is dus een geestelijke strijd. Paulus legt uit dat wij twee machtige wapens hebben gekregen: Het woord van God en aanhoudend gebed. Wij zijn dankbaar en ook een beetje trots te weten dat onder onze lezers veel bidders zijn die deze wapens trouw hanteren. Voordat we een paar actuele gebedspunten noemen eerst een kort overzicht van de voornaamste tegenstanders:
• Bijna de hele wereld tegen Israël.
• De godheid van de islam en zijn aanhangers tegen de God van Abraham, Isaäk en Israël en Zijn volk.
• Om de keuze tussen een kalifaat onder de sharia en het messiaanse vrederijk waar het heilzame Woord van God regeert.
• De macht van de leugen tegen de waarheid van Gods profetische Woord en Zijn beloften.
• De VN tegen Israël. Hun doel is de Nieuwe Wereld Orde en met bijbehorende religie. Dan is er ook de opkomende ‘chrislam’, een samengaan van de r.-k.-kerk en vele andere kerken met de islam tegen Israël en tegen Bijbelgetrouwe christenen.
• De EU die voortdurende bezig is met Israël te treiteren en de islamisering van onze samenleving bevordert.
Er is veel meer gaande. We kunnen alleen bovenstaande zes punten kort bespreken. Voor uw gebedspunten voor Israël.

Een volk dat alleen woont
Een nieuwe vorm van antisemitisme is de BDS-campagne. De B staat voor boycot. De S voor sancties en de D voor ‘niet investeren’. Wereldwijd wordt boycot van Israël en van Israëlische producten door BDS gepropageerd. Dat gaat samen met felle anti-Israëlpropaganda. Het gaat zover dat inspectieteams van moslima’s supermarkten afstropen op zoek naar producten uit Judea en Samaria. ‘Besmette’ producten krijgen een sticker met ‘Boycot Israël’. In Zwitserse supermarkten van Coop worden zelfs producten uit heel Israël geëtiketteerd. Sommige klanten in die supermarkten voelen zich geïntimideerd. ‘Kauft nicht bei Juden’ klonk het in Duitsland vlak voor de Holocaust tijdens WO II. Het is schandelijk dat dit voorspel nu ook in ons land plaatsvindt. De heidenprofeet Bileam heeft deze situatie al voorzien: ‘Zie, een volk dat alleen woont’ (Numeri 23:9).
De anti-Israël BDS-campagne gaat over heel de wereld en vergiftigt de harten van de mensen met het gevaarlijke, dodelijke gif, het antisemitisme. Bidt dat ons land gespaard blijft voor deze gevaarlijke golf van antisemitisme en wij een regering krijgen die Israël steunt.

Een geestelijke strijd
Het is bekend dat de islam strijdt voor een wereldwijd kalifaat. Die strijd wordt jihad genoemd. Premier Erdogan van Turkije wil het grote Turks-Ottomaanse rijk herstellen. Iran werkt aan zijn atoombom. En om Israël te vernietigen en om een sjiitisch kalifaat te realiseren. Groepjes islamitische terroristenbendes zoals de Islamitische Staat (ISIS) werken hard en wreed aan hun eigen kalifaat.
Het probleem van de islam is de intense onderlinge verdeeldheid, waardoor ook meer gematigde moslims zich niet veilig voelen. Wel zijn ze het allemaal eens over het feit dat Israël, het Joodse volk en Bijbelgetrouwe christenen moeten verdwijnen. Onze bede ‘Uw Koninkrijk kome’ krijgt in dit licht een dringende betekenis. Een vriend van mij bidt dit elke dag driemaal. U begrijpt wel dat gebed het machtigste wapen in deze strijd is. En… de Koning komt!

Het Woord
Het gaat dus om een kalifaat of het Duizendjarig Vrederijk. Daarom zeggen we samen met de Geest en de bruid: ‘Kom!’ (Openbaring 22:17). Met de menigte die Jezus welkom toezong toen Hij Jeruzalem op een ezel binnenreed proclameren wij: ‘Gezegend Hij, die komt in de Naam van de Here’ (Matteüs 21:9 en Psalm 118:25-26). Wij bidden dat het profetische Woord en de tekenen van onze tijd veel meer aandacht krijgen, zodat de mensen zicht zullen krijgen op Gods machtige daden en voor de komst van de Heer. Bidt ook voor de messiaanse gemeentes in Israël. Dat ze moedig en krachtig Gods Woord en Yeshua belijden.

De leugen regeert
De HERE, de God van Israël werkt aan het herstel van Israël. Het verwoeste land is en wordt hersteld. De bergen van Israël (het gebied waar de wereld een Palestijnse staat wil) dragen hun vruchten voor Israël en voor veel mensen buiten Israël (zie Ezechiël 36:8-10 en Jesaja 27:6). Het Joodse volk komt nog steeds terug uit de ballingschap. Onlangs is weer een vlucht met leden van de stam Manasse uit India aangekomen.
Efraïm is een moeilijke zaak. Want Hosea zegt: ‘Efraïm vermengt zich met de volken’ (7:8). Dat is in de loop der eeuwen gebeurd. Op veel plaatsen in de wereld zijn er stammen of groepen mensen die oude, Bijbelse namen en gewoontes hebben en zeggen af te stammen van een van de stammen van Israël. We zijn benieuwd hoe de HERE dat gaat uitzoeken.
Maar Hij gaat verder met Zijn herstelplan. De machten van de duisternis hebben het daarom extra op Israël gemunt. Het sterkste wapen dat ze hebben is de leugen. Die leugens over Israël worden vooral door de VN, door politieke leiders en media gelanceerd. Dit wapen brengt Israël in een moeilijke positie. Ook voor deze situatie is een belofte: ‘Want de scepter van de goddeloosheid (leugen) zal niet blijven rusten op het erfdeel van de rechtvaardigen, opdat de rechtvaardigen hun handen niet uitstrekken naar onrecht’ (Psalm 125:3).

VN, NWO en Chrislam
De VN put zich uit in het samenstellen en aannemen van leugenachtige anti-Israël resoluties. Zo wordt Israël in een kwaad daglicht gesteld. De Nieuwe Wereld Orde (NWO) werkt hard aan de nieuwe wereldreligie (NWR) die twee vijanden zal kennen: Het Joodse volk en Bijbelgetrouwe christenen. Een betrekkelijk nieuw streven is de ‘chrislam’, een samensmelten van islam en christendom. Deze stroming zal waarschijnlijk in de schoot van de NWR terecht komen. Wees waakzaam en trouw aan de belijdenis: Jezus is Heer!

EU
Er is geen ruimte meer het nare getreiter dat de EU over Israël uitstort toe te lichten. En het geld dat Nederland en de EU weggooien naar de Palestijnse Autoriteit. Het doet mij pijn te realiseren dat ons land daarbij actief betrokken is. Het oordeel hierover is al begonnen.

Jan van Barneveld