Vaders

Peter de Haan • 89 - 2013 • Uitgave: 16
Het is zeker niet omdat we moeders niet belangrijk vinden, maar in dit nummer is er wat extra aandacht voor vaders. Waarom? We zien dat vaders steeds minder vader zijn en dat heeft zijn weerslag op de opvoeding. Naast alle gevolgen die dat heeft voor de maatschappij, heeft het ook zijn weerslag op het beeld dat opgroeiende kinderen hebben van God de Vader.
Vaders hebben, zo schrijft Kris Tavernier, een grote rol in de geloofsopvoeding. Vaders zijn nodig in de kerk, stelt hij. Vaders kunnen pas vader zijn wanneer ze zich spiegelen aan Christus. Bert Reinds geeft nog een aantal andere concrete tips mee om als vader in de relatie met je kinderen op te pakken. De aanwezigheid van vaders kan en mag niet onderschat worden.
Helaas zijn er echter ook vele verhalen te vertellen van vaders die hun positie in het gezin misbruiken. Zo vertelt Helma over haar vader. Een verhaal over beschadiging, maar ook van genezing. Die genezing vond ze bij de hemelse Vader. Bij Hem zijn we altijd welkom. We mogen zelfs uitzien naar een plek in het hemels Vaderhuis. Door Gods Zoon mogen ook wij ons geborgen weten in Zijn liefde en nabijheid.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht