Vaccinatieplicht op komst?

Theo Niemeijer • 96 - 2020 • Uitgave: 9
Wereldwijd zijn virologen driftig opzoek naar een vaccin tegen Covid-19. Het lijkt een race tegen de klok te worden. Hiermee vraagt men zich ook steeds meer af of er een vaccinatieplicht op komst is.

Het vaccineren van kinderen is vanaf 2014 tot 2018 gedaald naar 90,2% met als gevolg een reële kans op uitbraak van bijvoorbeeld mazelen, rodehond en polio. Zo zijn er onlangs in New York ruim 1000 besmettingen met mazelen geregistreerd. Inwoners van New York zijn nu verplicht hun kinderen in te laten enten en het is verboden zich bij weigering op het geloof te beroepen.

Er zijn trouwens verschillende redenen waarom ouders hun kinderen niet laten inenten. De meeste weigeraars vinden we in de kringen van de antroposofen. Zij promoten een gezonde voeding waardoor kinderen voldoende beschermd zijn tegen besmettelijke ziekten. Een andere groep is de gemakzuchtige, die er niet toe komt om het kind in te laten enten. Weer anderen twijfelen aan de kwaliteit van het vaccinatiemiddel en beweren dat de stoffen van het vaccin juist slecht voor het lichaam zijn. In tegenstelling tot wat de meesten denken, vormen de bezwaarden uit de Gereformeerde gezindten maar 1% van de weigeraars.

Europese afspraken
De roepstem voor een verplichte vaccinatie wordt steeds luider. Kamerlid van de VVD Hayke Veldman stelt voor om bij weigerouders de kinderbijslag in te houden en 55% van de Nederlanders is het met haar eens.
De WHO (Wereld Gezondheid Organisatie) heeft als doelstelling dat alle bewoners van de wereld zich laten vaccineren. De EVAP (European Vaccine Action Plan) heeft een vaccinplichtwet opgesteld dat alle Europese landen in 2014 al ondertekend hebben, ook Nederland! Er zijn nu 13 Europese landen die een vaccinatieplicht hebben. In Italië wil men zelfs weigerouders de ouderlijke macht ontzeggen en hen per kind een boete van 500 euro opleggen! Frankrijk is nu ook bijna zo ver en in Duitsland is de vaccinatieplicht aangescherpt.
Onze regering is bezig met een wetsontwerp hiervoor, maar Berend Botje, een kinderopvangorganisatie met 50 locaties in West-Friesland, wil hier niet op wachten en weigert nu al om niet gevaccineerde kinderen op te vangen. Directeur Alien Alberts ziet in Duitsland een goed voorbeeld: Alle kinderen worden daar binnen een maand na het eerste bezoek aan het kinderdagverblijf, of aan het begin van het schooljaar gevaccineerd en bij weigering riskeren de ouders een boete van 2500 euro.
75 procent van de Nederlanders is voor een vaccinatieplicht en het is heel reëel dat deze er dit jaar nog komt! Juist nu met man en macht aan een vaccin tegen corona gewerkt wordt, heeft deze wet prioriteit gekregen. Wanneer dit veelbelovende vaccin, waar de gehele wereld naar uitkijkt, gevonden wordt, is het vanzelfsprekend dat iedereen zich zal laten vaccineren.

Allerlei complottheorieën
Rondom dit onderwerp zijn allerlei complottheorieën ontstaan: Het coronavirus is gepland en bewust in de wereld verspreid ten gunste van de medicijnindustrie, waar met name China beter van wordt. Bill Gates heeft dit allemaal gearrangeerd en werkt hiermee zijn plan uit om uiteindelijk de wereldbevolking van 7 miljard te reduceren tot hooguit vijfhonderd miljoen bewoners. Het coronavaccin zal gebruikt worden om de wereldbevolking met een middel in te enten, waardoor alle mensen blijvend gecontroleerd kunnen worden. En zo zijn er verschillende ideeën ontstaan, waarmee velen beïnvloed worden.

Hoe gaan we hier als christenen mee om?
De Bijbel maant ons tot nuchterheid. Veel gelovigen worden door al deze berichten onrustig en angstig. De meesten van ons zijn als kind gevaccineerd tegen verschillende kinderziekten en hebben daar niets negatiefs aan overgehouden. We hoeven daar dan ook niets tegen- of achter te zoeken. Verplichting is echter wel af te wijzen. ’Laat ieder in zijn eigen geest ten volle overtuigd zijn’ (Romeinen 14:5). Medische behandelingen behoren altijd op basis van vrijwilligheid verricht te worden, anders krijg je situaties zoals in China tijdens het één-kind beleid: verplichte sterilisatie of abortus. Onlangs werd bekend dat de onafhankelijke vaccinwatchers het coronavaccin, dat de Leidse farmaceut Janssen aan het ontwikkelingen is als veelbelovend zien. Het lijkt zelfs beter te zijn dan het Oxfordse vaccin. Wanneer dit vaccin ‘veilig’ verklaard wordt, is er toch niets verkeerds aan om van dit vaccin gebruik te maken? Dit nieuwe vaccin heeft niets te maken met Bill Gates of één of andere digitale registratie. Juist nu moeten we beseffen, dat de Here God in de hemel troont en dat er niets buiten Hem om gebeurt. In Psalm 2 lezen we dat Hij Zijn plan gemaakt heeft en ook al ‘woelen de volkeren’, Zijn plan staat vast. Kennelijk moeten deze dingen gebeuren zodat God Zijn plan kan uitwerken. In Lukas 21 kunnen we lezen: ‘En wanneer gij hoort van oorlogen en onlusten, laat het u niet beangstigen. Want die dingen moeten gebeuren, maar dat is nog niet terstond het einde’ (vers 9).

Op weg naar een dictatuur
De vaccinatieplicht staat niet op zichzelf. Het is een onderdeel van een groter geheel.
Misschien is het u ontgaan, maar met dit alles zien we dat Nederland steeds meer opschuift van een democratische samenleving naar een dictatuur.
De noodverordeningen rond de coronacrisis worden, als het aan de regering ligt, nog deze zomer omgezet in wetgeving. Een wetgeving waarin bij wet bepaald wordt op welke wijze we als gemeente zondags bij elkaar mogen komen. De nieuwe wet wijzigt onze grondwet waarin de vrijheid van samenkomst en godsdienst geborgd wordt. Het zou toch vreselijk zijn dat de anderhalve-meter-samenleving in een wet vastgelegd wordt? Wat betekent dit voor de toekomst van de kerk? Vergeet niet dat de overheid via een noodverordening bepaald heeft dat we als kerken niet meer bijeen mogen komen. Dit is nog nooit in de geschiedenis van de kerk in Nederland gebeurd! Kees van der Staaij pleit voor maatwerk. Dertig Gelovigen in een kerk, waar anders 3000 samenkomen kan echt niet! Toch vindt hij weinig gehoor bij de regeringspartijen. Geliefden die elkaar bijna niet meer op kunnen zoeken in een verpleeghuis? Wanneer deze wet aangenomen wordt, kunnen de ministers buiten het parlement om deze nieuwe wet handhaven.

De ‘groene klimaatdrammers’ zijn het ‘nieuwe rood’
In naam van het klimaat worden de duimschroeven steeds verder aangedraaid. Vlees- en vliegschaamte worden ons aangepraat. We mogen niet meer gezellig ons kacheltje stoken, de boeren mogen geen mest meer uitrijden en dreigen gedwongen te worden hun bedrijven te verkopen. De Nederlandse geschiedenis en cultuur worden in een negatief daglicht geplaatst. Beelden van zeehelden moeten verwijderd worden, de ‘gouden eeuw’ wordt in de ‘grauwe eeuw’ gewijzigd. De gouden koets zal op Prinsjesdag verdwijnen. Het Sinterklaasfeest mag niet meer met Zwarte Piet gevierd worden, zo kunnen we nog wel even doorgaan. En zo leidt dit ‘nieuwe rood’ ons langzamerhand naar een nieuwe communistische dictatuur.

In de Bijbel aangekondigd
Deze ontwikkelingen leiden uiteindelijk naar de komst van de antichrist, de machtige dictator die vlak voor de komst van de Here Jezus op aarde zal heersen. In Gods Woord lezen we, dat wanneer deze dingen beginnen te geschieden, we onze hoofden omhoog mogen heffen omdat onze verlossing dan heel dichtbij is!

Theo Niemeijer