Uw wil geschiede

Jef de Vriese • 90 - 2014 • Uitgave: 17
De hemel is de plaats waar Gods wil geschiedt. De hel is de plaats waar de wil van God niet geschiedt. De aarde is de plaats waar een mens voor de keuze staat tussen hemel en hel. Je kunt geen twee heren dienen! Als je erkent dat de Vader Koning is, neem je graag de plaats in van een onderdaan.
Jezus bidt in Getsemané: “Niet Mijn wil, maar Uw wil geschiede.” Dat doet Hij wanneer ‘Zijn uur’ is gekomen, het uur van lijden, van het drinken van de beker van de gramschap van God, door de Vader en door mensen verlaten. Hij heeft door Zijn lijden gehoorzaamheid geleerd (Hebreeën 5:8).
Ons lijden wekt te snel ongehoorzaamheid. Te veel gelovigen zijn te snel om te spreken en God ter verantwoording roepen. Ze zijn te langzaam om het horen wat God zegt. Ze zien de Heer Jezus vaak niet op de troon, waar elke knie zich buigt. Het gevolg is dat zij morren en met God van mening verschillen (Filippenzen 2).
Het moment dat jouw uur is gekomen, is ook de test voor jou. Te midden van je lijden, je kruisiging, je verworpen worden door mensen en verlaten zijn door vrienden, bewijst je reactie wat in je hart is: nederig wandelen onder de machtige hand van God, of opstand, waardoor de duivel je als een briesende leeuw verslindt.
Je gebruikt de Vader zo vaak om je eigen wil te doen geschieden: dagelijks brood, gemakkelijke relaties, geen strijd met verzoeking. Maar nu kies je om te bidden: Uw wil geschiede!

Jef De Vriese