Uw Koninkrijk kome

Jef de Vriese • 90 - 2014 • Uitgave: 14
Onze Vader is Koning! Hij troont in de hemel en doet al wat Hem behaagt!
Helaas doen wij al te vaak wat ons behaagt. De koningen van de wereld dingen om de macht in ons leven en willen dicteren hoe we denken en handelen: geld, macht, seks, drank, erkenning, etc.
Zijn koninkrijk is niet van deze wereld (Johannes 18:36). Het is het Koninkrijk van de hemelen, dat niet bestaat uit eten en drinken, de dingen waar wij bezorgd over zijn, maar in rechtvaardigheid, vrede en blijdschap in de Heilige Geest (Romeinen 14:17).
Wanneer je bidt ‘Uw Koninkrijk kome’, sluit je je aan bij het hartsverlangen van de Heere Jezus en bij de belofte van de Vader: een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, geen ziekte of dood, leeuw en lam samen, God op de troon van de aarde. De Heere Jezus leefde in constante verwachting van het Koninkrijk. Hij wist hoe relatief tijd was en hoe lang de eeuwigheid duurt. Mensen leven in het hier en nu, maar Jezus leerde de discipelen om in de verwachting van het hemels Koninkrijk te leven, er naar zoekend als naar een kostbare parel, als een verborgen schat, die alleen gevonden wordt door wie alles in het hier en nu verkoopt om die parel te vinden.
Je moet alles verkopen! Zijn Koninkrijk is het gebied waar Zijn gezag wordt erkend. Om dat te vinden geef je alle zwakke en onvermogende koningen op aarde op en vertrouw je alleen op het Koninkrijk van Gods kracht.

Jef De Vriese