Uw agenda?

Peter de Haan • 89 - 2013 • Uitgave: 19
Over twee weken is het zover: de eerste Zoeklicht Regiodag. Drie zaterdagen op rij houden we een soort mini-Toogdag. Sprekers, samenzang en muzikale omlijsting, het is allemaal Toogdag-waardig. We werken toe naar drie mooie ontmoetingsdagen, in Houten, Hendrik Ido Ambacht en Hoogeveen.
Wanneer u in de wijde regio van een van deze drie plaatsen woont (dus ergens in Nederland), dan zal één van deze bijeenkomsten vast in uw agenda staan. Toch? Laat ik anders op deze plaats wat aandacht vragen voor de agenda met activiteiten op pagina 24.
Tot zover even de agenda die we zelf in de hand hebben. De Bijbel geeft ons ook veel informatie over ‘Gods agenda’. Duidelijk omcirkeld in die agenda staat de opname van de gelovigen, als een dag waar we naar uit mogen zien. In een serie artikelen schrijft Henk Schouten over het perspectief dat deze gebeurtenis ons biedt, namelijk hoop. Een mooi onderwerp voor de studiedag.
De beelden uit Syrië en Egypte laten vooral een hopeloze situatie zien. Hoever zou Gods agenda zijn? Hoeveel tijd hebben we nog om die hoop te verkondigen? Tijd voor actie. Neem uw vrienden mee naar de Regiodagen, geef Het Zoeklicht aan uw familie, bid voor uw kinderen en praat met ze. Maak ruimte in úw agenda voor Gods agenda.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht