Unieke tournee over christen zijn in de eindtijd

Wim Pols • 88 - 2012 • Uitgave: 2
“Het is mijn stellige overtuiging dat we, gezien de tekenen van de tijd, vlak voor de wederkomst van de Here Jezus staan. Die wetenschap zet ons gezin in vuur en vlam om, zoals een tekst in Romeinen 8 zegt, ons leven geheel en al beschikbaar te stellen voor Hem die ons heeft liefgehad en Zichzelf voor ons heeft overgegeven.”

Jacques Brunt straalt enthousiasme uit als hij praat over het evangelie zoals hij dat steeds heeft gedaan als jongerenwerker bij Het Zoeklicht. Die functie combineerde hij met zijn taak in het gezin als echtgenoot en vader van drie kinderen, zijn werk in de makelaardij en zijn werk als evangelist en voorzitter van de Stichting Heart Cry. Deze stichting heeft als doel om onder meer via Bijbelstudies en conferenties jongeren in vuur en vlam te zetten voor het evangelie van de Here Jezus. Juist dat evangelisatiewerk heeft zich de afgelopen tijd sterk uitgebreid. “Het aantal uitnodigingen voor spreekbeurten nam steeds meer toe. Het werd tijd om keuzes te maken,” legt Jacques uit. “Uiteindelijk heeft dat ertoe geleid dat ik per begin januari mijn werk als jongerenwerker bij Het Zoeklicht neerleg om zo meer tijd te kunnen vrijmaken voor onze bediening binnen de stichting. Gelukkig blijf ik via spreekbeurten wel betrokken bij het werk van Het Zoeklicht. In Ruben Hadders (zie kader) hebben we een enthousiaste broeder gevonden die het jongerenwerk bij Het Zoeklicht gaat oppakken en verder uitbreiden. Ik heb daar alle vertrouwen in.”

Wint de waarheid of de leugen?
Het nieuwe jaar begint meteen met een groot project. Jacques gaat in februari op tournee met de zanger Christian Verwoerd met het programma ‘De strijd om jouw denken’. Jacques spreekt en Christian zingt in dit programma dat gaat over christen zijn in de eindtijd. “Er is een heftige strijd gaande,” legt Jacques uit. “De waarheid ligt onder vuur. Er staat veel op het spel. In onze maatschappij staan we staan we voor enorme morele en ethische vraagstukken. Er is groeiend atheïsme en een fanatiek antisemitisme. Hoe blijf je als christen staande in deze tijd? Wie wint het in jouw leven: de waarheid of de leugen? We hopen tijdens deze serie van vijf bijeenkomsten jongeren en ouderen uit zowel reformatorische als evangelische kring te mogen ontmoeten. Samen willen we door woord en muziek kijken wat de Bijbel over deze thema’s te zeggen heeft en hoe we in deze verwarrende tijd standvastig kunnen blijven in ons geloof.”

Zingen over de wederkomst
Christian Verwoerd is geen onbekende bij Het Zoeklicht. Met zijn praiseband Ahava trad hij onder meer op tijdens de jongerenavonden. Christian is afkomstig uit Nieuw-Lekkerland en begon al op jonge leeftijd piano te spelen. In 2006 was hij een van de oprichters van de band Ahava, waarin hij gitaar ging spelen. Hij besloot zich steeds meer toe te leggen op praise- en aanbiddingsmuziek en besloot in 2008 zijn leven volledig in Gods dienst te stellen. Hij begon liederen te schrijven en dat leidde in 2009 tot zijn eerste CD Your return will come met diverse songs over de wederkomst van de Here Jezus. Onlangs is zijn tweede album verschenen onder de titel In aanbidding voor de Koning. Hij laat daarop horen dat hij persoonlijk en muzikaal een sterke groei heeft doorgemaakt. Uiteraard zal Christian tijdens de tournee met Jacques Brunt liederen van deze nieuwe CD zingen.

Wim Pols