Uitzonderlijk gewoon

Jef de Vriese • 88 - 2012 • Uitgave: 26
Hij werd geboren, heel gewoon. Het mysterie van Jezus is het mysterie van God Zelf, Die van de Vader gekomen is om jou te redden. De Almachtige vernedert Zich. De Schepper komt in armoede. De Heer wordt dienaar.
De rijke jongeling dacht Hem te dienen door goed te leven, maar Hij diende hem door alle rijkdom van de hemel af te leggen.
De Samaritaanse vrouw dacht Hem te dienen met water, maar Hij diende haar met Zijn leven.
Johannes en Jakobus dachten Hem te dienen door naast Hem op een ereplaats te willen zitten, maar Hij diende hen door in het midden van zondaars te hangen.
Petrus dacht Hem te dienen met dappere strijdbaarheid, maar Hij diende Petrus met Zijn vrijwillige dood.
Wat een magnifiek leven! Het kan niet anders dan dat Hij Gods Zoon is. Hoe Hij heeft geleefd, bewijst dat Zijn op het eerste zicht gewone geboorte een ongewone komst is. De unieke Hemelse kwam heel gewoon op aarde.
Wij denken interessante dingen voor Hem te doen. Maar Hij doet alles voor ons.
Wij denken dat Hij door mensenhanden gediend moet worden alsof Hij iets nodig heeft, maar Hij geeft Zelf aan allen het leven, de adem en alle dingen (Handelingen 17:25).
Paulus dacht Zijn Naam uit te roeien, maar Hij riep Hem om Zijn Naam te verkondigen. Hij had kunnen oordelen, maar Hij wou behouden. Hij had weg kunnen blijven, maar Hij is gekomen. Hij had ons aan ons lot kunnen overlaten, maar Hij heeft het gedeeld.
Heel gewoon. Uitzonderlijk bijzonder.

Jef De Vriese