Uitdaging

Peter de Haan • 90 - 2014 • Uitgave: 12
Het christendom heeft twee grote uitdagingen, schrijft Dick Slikker in dit nummer. Hij heeft het over het Westen en het zogenoemde 10/40-raam. Dat laatste gaat het over de islamitische en oosterse wereld. Maar of je nu te maken hebt met een andere godsdienst of religie, of juist een samenleving die zich in grote meerderheid van God heeft losgemaakt, van ons wordt gevraagd om het reddend Evangelie te verspreiden. U heeft de verzen uit Handelingen 1 rond Hemelvaartsdag waarschijnlijk wel gelezen, waar in vers 8 de kracht wordt beloofd om uit te gaan tot de uitersten der aarde.
Maar niet allen in de verte, ook dichtbij is het horen van Gods Woord nodig. Vlak voor zijn overlijden heeft oud-astronaut Wubbo Ockels een brief geschreven waarin hij oproept om goed voor de aarde te zorgen. Het is volgens hem ook tijd voor een nieuwe religie, het geloof in de mens. Dat deze religie niet zo nieuw is, dat zult u wel begrijpen.
De uitdaging voor ons is, om in een samenleving die dat niet begrijpt toch duidelijk te maken dat Gods Woord ook nu nog relevant is. De Here zond de Heilige Geest om ons kracht, inzicht en de juiste woorden te geven om juist dát te doen. Ook tijdens uw vakantie.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht