Uit Het Brandpunt

Henk Schouten • 77 - 2001/02 • Uitgave: 10
We bevinden ons op "Het Brandpunt" midden in de drukke zomertijd. We verheugen ons over grote groepen gasten die met elkaar optrekken, bustochten maken, samen zingen, de Bijbel openen en zo steeds een goede en fijne tijd hebben.

We werden deze dagen geconfronteerd met een beleid van de provincie Utrecht. De aanwijsborden naar “Het Brandpunt” maar ook die naar Agapè, die daar al tientallen jaren staan, blijken er ooit illegaal neergezet te zijn. Daarom werden wij gesommeerd deze borden weg te halen, met daarbij de opmerking dat gezien het provinciaal beleid er in de toekomst geen vergunning voor plaatsing van dergelijke borden gegeven zal worden. Dit gebeurde juist op het moment dat we in overleg met Agapè besloten hadden nieuwe borden te laten maken. Dat is dus voorlopig uitgesteld.

In overleg met de gemeente Doorn is er een tussenoplossing gevonden. De oude borden zijn tijdelijk binnen de gemeentegrens geplaatst (de andere kant van de Schoonoordselaan) en vallen nu onder gemeentelijk bestuur in plaats van onder provinciaal bestuur. Er volgt nog overleg over een betere en meer permanente oplossing. Even goed opletten dus, wanneer u naar “Het Brandpunt” of “Het Zoeklicht” komt.

Wanneer ik dit stukje schrijf, hebben we meer dan vijftig gasten. Een grote groep licht verstandelijk gehandicapten met hun begeleiders. Deze jongeren mogen op een hun passende wijze het Evangelie horen, ze maken muziek, doen spelletjes en hebben zo een heerlijke tijd. Het is toch bijzonder dat ons centrum ook voor dergelijke mensen een plaats van rust, ontspanning en bemoediging mag zijn. Moge de Here ons werk nog intensief gebruiken tot verheerlijking van Zijn naam. Wij willen ertoe bijdragen dat de aanwijsborden ook in geestelijk opzicht steeds de goede richting zullen aangeven.

ds. Henk Schouten