Uit Het Brandpunt

Henk Schouten • 77 - 2001/02 • Uitgave: 3
Het voorjaar en de warmte van de zon veranderen ons terrein totaal. De kale bomen en struiken worden weer fris groen, de vogels maken hun muziek en de eenden zijn druk bezig met hun nesten. Het is duidelijk dat de zomer er weer aan komt. Onwillekeurig moest ik denken aan het woord van de Here Jezus. Hij spreekt over het uitlopen van de vijgenboom. Ook dat grote voorjaar is begonnen en straks zal de grote verandering plaats vinden. Er zijn veel signalen die ons vertellen dat de Here Jezus zal komen en we als gemeente spoedig met Hem op de wolken verenigd zullen worden. We zijn dankbaar dat we in die spannende en enerverende tijd mogen leven.

Er wordt gewerkt op Het Brandpunt. Ons conferentie centrum heeft na de rustige wintermaanden inmiddels al weer enkele groepen en gasten voor midweken mogen ontvangen. Een bijzondere gebeurtenis was het verblijf van een grote groep Katwijkers. Samen hielden zij hun bijbelstudie en hadden een geweldige tijd. Bij het vertrek stelde de groep zich op in het trappenhuis en zongen vol overgave. De gewelven trilden mee in de lof aan God. Die ervaring zouden meer groepen of gemeenten moeten hebben: enkele dagen afgezonderd van de drukte buiten, bewust enkele dagen met de Bijbel en het liedboek open, dan gebeurt er iets dat goed is.

Natuurlijk hebben we ook heel andere activiteiten. Nieuw is de fietsmidweek georganiseerd door Tineke en Syds Haarsma. Wanneer ik dit schrijf heeft ons volk en de veehouders in het bijzonder te lijden vanwege MKZ. Of en in hoeverre dat van invloed is op de fietsmogelijkheden is nog niet te zeggen. Het programma lijkt me fantastisch. Had u zich niet ingeschreven? In september organiseren Tineke en Syds weer een actieve week, u hoort er nog van.

Ook op ons kantoor wordt hard gewerkt. Onze boekwinkel geleid door Jan van den Ham heeft een goede voorraad fijne en opbouwende boeken. U kunt de winkel tijdens kantooruren bezoeken en de planken langs snuffelen of er iets voor u bijstaat. U kunt ook bellen, binnen enkele werkdagen brengt de post de boeken bij u thuis, een makkelijke en vlotte service. In ons blad vindt u aanbevolen boeken. De doelstelling van ons werk is de verkondiging van de naam van onze Heiland en Verlosser. Daarbij geven we onze aandacht vooral aan de tekenen van de tijd. De bomen lopen uit, ook die éne, de vijgenboom. Het is duidelijk, Jezus komt.

Henk Schouten