Troost in Zijn kracht

Jef de Vriese • 89 - 2013 • Uitgave: 6
Mijn Herder treedt met kracht op tegen de vijand. Hij loopt vooraan. Ik volg. Hij is mijn leidsman en is alert op gevaar. Hij is de eerste die de vijand tegemoet treedt. Zijn stok is een verdedigingswapen dat mijn veiligheid garandeert. Hij handelt met gezag. Zijn krachtdadige bescherming troost mij. Hij is de God van alle vertroosting (Jesaja 40:1,10-11; 2 Korintiërs 1:3). Zijn staf biedt ondersteuning en leidt mij zachtjes dicht bij Hem. Hij jaagt mij niet op, maar neemt mij onder Zijn hoede. Zijn stok en staf spreken van gezag en almacht. Voor Zijn almacht vreest de vijand. Maar voor mij is ze een schuilplaats (Psalm 91)! De schaduw van de Almachtige overschaduwt mij. Ik ben veilig.
Mijn Herder is El Shaddai, Almachtig God, vol van kracht en majesteit. Hij gebiedt Abram (Genesis 17:1-5) en Jakob (Genesis 35:10-12) en geeft hen tegelijkertijd een nieuwe naam en Zijn belofte van land en nakomelingen.
Te midden van de onmogelijkheden is Hij soeverein. Hij bestuurt elk detail van mijn leven volgens Zijn plan. Hij roept mij, ondanks mijn onmogelijkheden, om in wegen te wandelen die wonderlijk zijn. Zonder Zijn almacht kwam ik geen stap verder. Maar onder de bescherming van Zijn sterke hand en gesteund door Zijn sterke arm, is alles mogelijk. Mijn kracht ligt in de HEERE, in de sterkte van Zijn macht (Efeziërs 6:10). Wanneer Zijn wapenrusting mij omgeeft, ben ik onaantastbaar. Ik ben getroost wanneer Hij komt met kracht en Zijn arm heerst (Jesaja 40:1,10).

Jef De Vriese