Tot in eeuwigheid

Peter de Haan • 89 - 2013 • Uitgave: 3
Soms lijkt het of het een eeuwigheid duurt voordat er iets gedaan is. Meestal ben je dan aan het wachten op iets of iemand. Ik vermoed dat enkele van mijn collega’s zo uitkeken naar de Brandpunt brochure. Maar daar is hij dan, als bijlage aan dit nummer toegevoegd. Het was het wachten waard, het ziet er niet alleen fraai uit, maar biedt u ook een inhoudelijk sterk programma. We heten u van harte welkom!
Het begrip ‘eeuwigheid’ plaatsen we meestal in de context van het leven na het aardse bestaan. In dit nummer komen een aantal artikelen over dit onderwerp samen. Feike ter Velde bespreekt een precair onderwerp: abortus. Waar de dood dan als oplossing wordt gezien, maar niet meer gekeken wordt naar het welzijn van de moeders van wie de kinderen er niet meer zijn. Wim de Wit heeft het over het steeds minder vanzelfsprekend zijn van begraven. Wim Embregts heeft het over de eeuwigheid van de hel.
Gelukkig schrijven we ook over hoop en vertrouwen. God is met ons, schrijft Gieneke van Veen. De Here vernieuwt mijn kracht als die van een arend, laat Jef De Vriese weten. Dirk van Genderen haalt de woorden van de Here Jezus aan: ‘Ik ben met u tot de voleinding van de wereld.’

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht