Toewijding en passie

Martin Penning • 94 - 2018 • Uitgave: 21
Het aantal christenen in ons land is in de afgelopen honderd jaar drastisch afgenomen. We zijn ons ervan bewust dat we nog maar schrijven voor het overblijfsel. Een groep die vast houdt aan Gods Woord. Voor de redactie en de schrijvers is het een vreugdevolle zaak om voor hen Het Zoeklicht te maken.

Omdat we het blad frisser en levendiger willen houden, zijn we tot het besluit gekomen om van Het Zoeklicht een maandblad te maken. Er is een lange voorbereidingstijd aan voorafgegaan en verschillende partijen hebben met ons meegedacht. Nu is het dan zover, het eerste Zoeklicht maandblad is op je deurmat gevallen.

Prominente plaats
Er zijn meerdere redenen waarom we hiervoor hebben gekozen. In de afgelopen jaren merkten we dat er steeds minder wordt gelezen en alles vluchtiger is geworden. Het gevolg is dat het internet een prominente plaats heeft ingenomen, naast de christelijke magazines en boeken. Dit geldt zeker voor de jongere generaties en daar zullen wij het in de toekomst toch van moeten hebben. Door er een maandblad van te maken hopen wij voor meer variatie te zorgen. Als redactie krijgen wij de tijd om meer aandacht te schenken aan de kwaliteit van het blad, zowel inhoudelijk als qua opmaak.

De redactie heeft erover nagedacht hoe wij het blad actueel kunnen houden. Daarom zullen wij in de toekomst veel meer het internet gaan gebruiken om onze lezers te voorzien van actueel nieuws in relatie tot de Bijbel, zoals je het van ons gewend bent. Het Zoeklicht zullen wij meer gebruiken voor het verder doordenken van dat wat er om ons heen gebeurt. Het blad is, zoals u merkt, dikker dan anders en de abonnementsprijs blijft laag zoals u gewend bent.

Bijgevoegde brochure
In dit blad en door de bijgevoegde brochure willen wij ook meer bekend maken over de feestelijkheden rondom het 100-jarige Zoeklicht. Er staat in 2019 veel te gebeuren. Zolang de Heere Jezus nog niet is teruggekomen en ons de tijd geeft, willen wij als organisatie met toewijding en passie de boodschap van Verzoening, Vervulling en Verwachting uitdragen.

Wij hopen dat het jullie zal bemoedigen, je geloof zal versterken en je waakzaam houdt tot de Heere Jezus Zijn gemeente komt halen.

Martin Penning