Toegang tot het Koninkrijk

Jef de Vriese • 93 - 2017 • Uitgave: 17
De toegang tot het eeuwige Koninkrijk verloopt via het Woord, dat ook de Christus is (Johannes 1:1). Het Woord is een gebod dat leven in zich draagt (Johannes 12:49-50), een Woord van geloof, dat behoudt (Romeinen 10:8-10).
Het bewaren van het Woord is dus niet de omgang met een wet die van buitenaf wordt opgelegd. Het is de omgang met een wet die in onze harten is geschreven, een Woord van geloof in onze harten, van waaruit we het leven van Christus kennen en dat ook willen uitleven (Vgl. Romeinen 2:28-29). Als ons hart daar vol van is, hoe kan het anders dan dat onze mond er van over loopt? Niet alleen in de gemeente, maar ook daarbuiten! Wie Jezus belijdt voor de mensen, zal Hij belijden voor Zijn Vader (Matteüs 10:32). Wie Zijn Naam niet verloochent, zal Hij introduceren in het koninkrijk.
Hoe pijnlijk is het voor de christen die geconfronteerd wordt met ‘het kraaien van de haan’, zoals Petrus, die vol vuur verklaarde Jezus nooit te zullen verlaten, maar toen puntje bij paaltje kwam zijn Heere verloochende. Voor Petrus was er nog herstel mogelijk. Ook voor jou, zo lang de tijd van Zijn wederkomst nog niet is aangebroken.
Wie een openbaring van Jezus Christus wil, moet nu beginnen met elke dag het Woord te onderzoeken. Dit Woord moet hij tot de belangrijkste drijfveer van zijn leven maken. Wie daaruit leeft, vindt de innerlijke kracht om Hem te verkondigen in een wereld die Hem verloochent.

Jef De Vriese