Tijd om na te denken

Peter de Haan • 93 - 2017 • Uitgave: 11
Het pinksterfeest wordt wel de ‘verjaardag van de Gemeente’ genoemd. De eerste opwekkingspreek kwam van Petrus en raakte het hart van drieduizend aanwezigen op het plein. In de twintig eeuwen daarna zijn er verschillende opwekkingen geweest. Zo zijn er de bekende opwekkingen van Azusa Street, die het begin van de Pinksterbeweging werd, en die in Wales, waar het leven van Johannes de Heer een andere wending kreeg. In dit nummer leest u over de opwekking in Korea, die nog steeds doorgaat.
Veel mensen zijn vandaag de dag op zoek naar geluk in hun leven. Yme Horjus heeft het over een onvervuld verlangen naar wat echte zekerheid en voldoening geeft. Elke opwekking begint met het besef dat je zondig bent, dat je belijdt wat er tussen jou en God in staat. De pinksterpreek van Petrus was daarover zeer duidelijk, schrijft Wilco van Sliedrecht.
Het is mooi wanneer je op een van de diverse pinksterconferenties broeders en zusters ontmoet en gesterkt weer door kan gaan. Maar gebruik deze pinksterdagen vooral ook om na te denken over uw hartsgesteldheid. Met welke intentie doet u wat u doet in kerk, gezin en werk, schrijft u wat u schrijft op social media. Bent u een leesbare brief, een getuige van Christus?

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht