Te veel problemen

Jan van Barneveld • 91 - 2015 • Uitgave: 18
Deze septembermaand zal voor Israël de geschiedenis wel eens kunnen ingaan als ‘de maand van de problemen’. De gevaarlijke kernbomovereenkomst met Iran stelt Israël voor bijna onoverkomelijke problemen. Half september is de zeventigste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. De Veiligheidsraad beslist dan over de erkenning van een Palestijnse staat in Gods land. Op 23 september gaat Paus Franciscus naar president Obama. Vervolgens dringen ISIS en de door Turkije gesteunde Moslim Broederschap snel op in de richting van Jeruzalem. Ook de Palestijnen (Hamas en de Palestijnse Autoriteit) zorgen dagelijks voor moeilijkheden.

Hoe kan premier Netanyahu al die problemen aan(pakken) met zo’n minimale meerderheid in de Knesset?

Iran triomfeert
Iran ziet het kernwapenverdrag als een grote overwinning. Dat betekent dat Iran rustig, misschien nu in een iets rustiger tempo, kan doorgaan met het maken van de Bom. Obama en Kerry wringen zich in allerlei bochten om de wereld te overtuigen dat zij een prima resultaat bereikt hebben. Overigens, het Amerikaanse Congres moet op 17 september nog een definitieve beslissing nemen over dit verdrag. Obama heeft al gedreigd met een veto als het verdrag niet wordt goedgekeurd. In het verdrag staat een duidelijk dreigement richting Israël: De VS zal de atoomcentrales van Iran beschermen tegen eventuele aanvallen. Ongelooflijk te zien hoe de wereld tegen Israël is.
De bedoelingen van de ayatollahs (geestelijke leiders) in Teheran werden meteen na het tekenen van het verdrag duidelijk gemaakt door een door de premier Rouhani aangevoerde massa, die schreeuwde “dood aan Amerika” en “dood aan Israël”. Eind juli verscheen (met goedkeuring van ayatollah Khamenei, de geestelijke en politieke leider) in Teheran een boek waarin de ‘ambities’ van de sjiitische leiders helder worden beschreven. Enkele punten:
• De staat Israël heeft geen bestaansrecht.
• Israël wordt beschreven als een kankergezwel dat moet worden verwijderd.
• Israël is een bondgenoot van de Grote Satan, de VS.
Aan die terroristenstaat wordt groen licht voor een atoomwapen gegeven! Bovendien krijgt Iran, als de sancties worden opgeheven, nog zo’n 150 miljard dollar aan bevroren tegoeden. Logisch dat geldwolven van de EU bliksemsnel naar Teheran vlogen om lucratieve handelscontracten met Iran af te sluiten. Zo wordt Israël weer eens in de steek gelaten. Door de EU en nu ook door de VS. Daar zullen zij (wij) spijt van krijgen.
Een ander groot probleem is dat Israël geen kant meer op kan. Als Israël te lang wacht, heeft Iran de atoombom. Dat zal een kernoorlog tot gevolg hebben. Dat betekent: ‘Bloed, vuur en rookwalm’, waardoor de zon verduisterd wordt en de maan bloedrood. Dan breekt de ‘ontzagwekkende dag van de HEERE’ aan. Netanyahu moet nu snel de atoominstallaties, die over heel Iran verspreid liggen, met conventionele wapens vernietigen. Dan zal Israël de woede van heel de wereld, allereerst van Obama, op de hals halen. Dit probleem was een van de belangrijkste gebedspunten van de messiaans-Joodse voorbiddersgroep IfI. Zij bidden dat ‘de HEERE bovennatuurlijk zal handelen om Israël te beschermen tegen dit grote gevaar.’

Verenigde Naties
Half september komt de zeventigste zitting van de VN bijeen. De Veiligheidsraad zal dan beslissen over het stichten van een Palestijnse staat. De verwachting is dat Obama deze beslissing niet langer zal willen tegenhouden door een veto. Er zal geen rekening worden gehouden met redelijke argumenten van Israël. Ik noem er slechts vier.
1. Het zal een racistische staat zijn. Want Mahmoud Abbas heeft herhaaldelijk verzekerd dat er in een Palestijnse staat geen Joden mogen wonen. ‘Verboden voor Joden’ staat er al op een bord bij de toegangspoort naar Bethlehem.
2. Volgens de beruchte Osloakkoorden moet elke vredesovereenkomst tussen Israël en Palestijnen door onderhandelen bereikt worden.
3. Komen er twee ‘Palestijnse staten’, een voor Hamas en een voor de Palestijnse Autoriteit? Of neemt Hamas de macht over?
4. Hoe kan men verhinderen dat die ‘staat’ een centrum wordt voor bloeddorstige, Jodenhatende terroristen? Die Palestijnse staat zal snel een casus belli, een aanleiding voor oorlog, met Israël zijn.

Franciscus Obama
We komen nu bij 23 september. Voor Israël de belangrijkste dag van het jaar: Yom Kippoer, Grote Verzoendag. Op die dag gaat de Jezuïet Paus Franciscus op bezoek bij president Barack Obama. De orde van de Jezuïeten is in 1534 opgericht en in 1540 door Paus Paulus III erkend, aanvankelijk om de Reformatie te bestrijden. Deze orde streed tegen alle ketters en wilde alle volken onder pauselijk gezag brengen. Logisch, want de Paus is volgens de Rooms-katholieke leer de plaatsvervanger van Christus op aarde. Dus deze Paus gaat zich ook mengen in de strijd om Jeruzalem en het Koninkrijk.
De erkenning van en overeenkomst met de zogenaamde Palestijnse staat geeft een duidelijk anti-Israëlsignaal vanuit het Vaticaan. Waarover praten zij, daar in Washington? Obama is een voorstander van de NWO (Nieuwe Wereld Orde). De Paus staat voor de NWR, de Nieuwe Wereld Religie. Hoe komt de islam bij dit gevaarlijke duo? Er zijn aanrakingspunten. Obama heeft tijdens al die jaren van zijn bewind getoond dat hij een groot vriend van de islam is. De Paus komt de islam meer dan halverwege tegemoet door zijn bewering dat Allah en de God van de Bijbel dezelfde zijn. Ze zullen best wel wegen vinden waarlangs de hoer het Beest uit Openbaring 17 kan bestijgen.

Een leger kaliefen
Er lopen in het Midden-Oosten heel wat gevaarlijke kaliefen rond.
1. Erdogan van Turkije. Hij wil het oude grote Turks-Ottomaanse rijk herstellen en gebruikt daarvoor (steunt) ISIS, de Moslim Broederschap en andere wrede islamitische terreurgroepen.
2. Khamenei van Iran, die een sjiitisch kalifaat in het Midden-Oosten wil vestigen. Hij heeft al een groot stuk van dat gebied in zijn macht.
3. Dan koning Salman, die sinds 25 januari 2015 koning is van Saoedi-Arabië, de Hoeder van de islamitische heilige plaatsen in Mekka en Medina.
4. Verder een aantal islamitische terroristengroepen die ijverig moordend aan een kalifaat werken. Ze hebben één ding gemeen: Jeruzalem veroveren en ‘dood aan Israël’.
Het is één grote chaos van machten die tegen elkaar intrigeren en oorlogen voeren. Soms zijn ze zo bang voor elkaar dat ze steun zoeken bij Israël. Vooral omdat ze Obama niet meer vertrouwen. Gevaarlijk voor Israël, dat overal muren bouwt om zich die (zelfmoord)terroristen van het lijf te houden.

Palestijnen
Intussen gaan Palestijnse bezetters van land dat de HERE onder ede aan Israël beloofd heeft, door met hun leugencampagnes, hun onwil om te onderhandelen met Israël, met hun kinderen op te voeden met harde haat tegen alles wat Israël of Joods is. Een handicap voor Netanyahu is de minieme meerderheid in de Knesset waarmee hij moet regeren. De maand september is een kritieke maand. We bidden met onze Joods-messiaanse geloofsgenoten om een groots, magistraal, bovennatuurlijk ingrijpen van de HERE. Bid u mee?

Jan van Barneveld