Stap voor stap

Peter de Haan • 92 - 2016 • Uitgave: 14/15
Een stap zetten in geloof, omdat je niet weet wat de toekomst voor je in petto heeft. Zoeklicht-redacteur Martin Penning en zijn vrouw doen dit deze zomer door de vertrouwde plek als voorganger op te geven en aan de slag te gaan voor de Bijbelschool Gospel for Europe. Dat betekent rondkomen van giften, verhuizen naar een leefgemeenschap en het opzetten van een lesprogramma. Ondanks de onzekerheden is deze stap in vol vertrouwen gezet. Hij vertelt hierover in dit nummer.
Paulus zal heel wat stukken hebben gelopen tijdens zijn reizen. Ook voor hem stond het luisteren naar de stem van God centraal, laat Theo Niemeijer duidelijk zien. Daardoor moest hij een paar keer zijn reisplannen bijstellen, maar is hij tot op de dag van vandaag voor velen een voorbeeld en tot zegen door middel van zijn brieven. In aanloop naar de Zoeklicht-dag op 1 oktober daarom ook in het zomernummer een artikel in de serie over de brieven aan de gelovigen in Tessalonica.
Wie ook regelmatig op pad is, maar dan met de auto, is Jules Hollebrandse. Hij trapt op 6 september het seizoen af met een Zoeklicht-seminar in Middelburg. U bent van harte uitgenodigd.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht