Schijnbare liefde

Jef de Vriese • 89 - 2013 • Uitgave: 12
Er zijn er die de geboden doen en Hem toch niet liefhebben. Er zijn ongelovigen die veel goede dingen doen, maar Hem niet liefhebben. Er zijn er die zich christen noemen en zich heel christelijk gedragen en Hem toch niet liefhebben. Er zijn er die zeggen dat ze Hem liefhebben en hem toch niet liefhebben… omdat ze Zijn Woord niet bewaren. Ze gaan naar de kerk, hebben een taak, zijn actief betrokken en lijken God te dienen, maar zonder intieme persoonlijke relatie met Hem.
Ze doen wel veel van Zijn Woord, maar ze bewaren het niet in hun hart. Het zit in het uiterlijk van hun daden en misschien zelfs in de overtuiging van hun christelijke normen en waarden. Waar je Geliefde is, daar wil je ook zijn. Met je Geliefde wil je tijd doorbrengen, intiem omgaan, praten, communiceren, doen waartoe Die je leidt. Hem kennen is het eeuwige leven (Johannes 17:3). Het voorschrift voor de Vader was leven voor de Zoon. Het voorschrift van de Zoon is leven voor jou. Je leeft van het Woord dat voortkomt van God.
Is dat werkelijk zo? Een mens leeft niet van brood alleen, maar van het Woord van God. Geloof je dat echt? Stel dat je dat voor de eerste keer zou horen, nadat je de Here Jezus hebt leren kennen. Dan lees je, verslindt je, memoriseer je en overdenk je de Bijbel. Dan verzadig je je elke dag met leven uit het Woord. Als je dat niet doet, dan heb je schijnbare liefde…

Jef De Vriese