Samen de wereld in

Frits Boekhoff • 89 - 2013 • Uitgave: 21
Ik ben nu een aantal maanden aan het werk als directeur van Het Zoeklicht. De blijde boodschap verkondigen, wijzen op de terugkomst van de Here Jezus, de opname van de Gemeente, de nieuwe hemel en de nieuwe aarde, het is prachtig en ook verantwoordelijk werk. En dat alles op basis van het onfeilbare Woord van God. Dat is in een notendop al jaren de taak van Het Zoeklicht en we hopen dat we deze taak tot het einde toe mogen uitvoeren.

Begin april heb ik met mijn jongste zoon van 22 jaar de mooie stad Barcelona bezocht. Hoofddoel van dat weekend was het bezoek van de wedstrijd Barcelona - Mallorca. Ik moet eerlijk bekennen dat ik mijzelf niet reken tot echte voetballiefhebbers, eigenlijk heb ik er niet zoveel mee.
Mijn zoon echter des te meer. Hij is een hartstochtelijk Ajax-supporter. Daarom ga ik heel af en toe met hem mee naar een wedstrijd van Ajax. En nu dan, voor één keer, een wedstrijd van Barcelona.

Barcelona of Ajax?
De wedstrijddag was bijzonder. Wat ons opviel was dat de politie niet massaal was uitgerukt, geen politie te paard, geen ME. Maar ook geen ongeregeldheden. Bij de entree werden we niet gefouilleerd, niet gescheiden van de supporters van de bezoekende club Mallorca en we mochten ons eten en drinken mee naar binnen nemen. Na afloop van de wedstrijd liepen beide supportersgroepen gewoon naar buiten.
Bij een wedstrijd van Ajax is dat heel anders en worden de supportersgroepen van begin tot ver na het eind van elkaar gescheiden. Politie te paard en ME zijn nadrukkelijk aanwezig. Bij binnenkomst word je gefouilleerd en etenswaren mogen niet mee naar binnen.
Wat is het verschil? Het respect voor elkaar. Een echte Barcelona-supporter heeft een seizoenkaart, juicht voor zijn team, draagt het shirt van zijn club en leest alles over zijn club. Ajax-supporters doen dit alles ook. Maar als ik moet kiezen, dan behoor ik liever tot de supporters van Barcelona. Ik ben positief getroffen door het respect dat er bij Barcelona is voor supporters van andere clubs.

De wereld in
Broeders en zusters, zoals ik al zei, ik heb niet zoveel met voetbal. Ik heb veel meer met Het Zoeklicht, met de Bijbelse boodschap, met de toekomstverwachting, met de terugkomst van onze Here Jezus. Wat mij verdriet doet is, dat het op christelijk erf er soms net zo aan toe gaat als in het voetbalstadion. We moeten elkaar niet fouilleren of de maat nemen. We gaan samen met broeders en zusters van andere christelijke organisaties het stadion binnen, in ons geval de wereld in.
Laten we heel dankbaar zijn dat er ook andere broeders en zusters zijn die elk op hun eigen terrein actief zijn op Gods akker. Radio-uitzendingen verzorgen in verre streken, Bijbels brengen waar het nodig is, mensen pastorale hulp bieden en gelukkig nog heel veel meer.
Met elkaar mogen we de Bijbelse boodschap aan deze wereld verkondigen. Wij met het accent op de toekomst, de maranatha-boodschap. Anderen met het accent op de zorg voor de medemens, de verkondiging, de verspreiding van Gods Woord. Wat hebben we elkaar nodig, zeker in deze laatste dagen. Laten wij elkaar respecteren en elkaar tot hulp zijn.

Cadeau in crisistijd
Ik lees met belangstelling de artikelen van Het Zoeklicht en zie dat wij beschikken over een aantal topschrijvers die voor ons de huidige maatschappelijke ontwikkelingen duiden in het licht van de Bijbel. Topschrijvers die ons oproepen ernst te maken en te leven naar Gods Woord. Met u ben ik een hartstochtelijk lezer en abonnee van Het Zoeklicht en steun ik Het Zoeklicht met hart en ziel.
U als lezer ontvangt elke 14 dagen dit prachtige blad. Maar het aantal lezers van Het Zoeklicht daalt en naar onze mening te snel. En dat is jammer. Een mooi blad als Het Zoeklicht met haar Bijbelse boodschap verdient meer lezers.
Mag ik u vragen: Hoeveel van uw kinderen en kleinkinderen, hoeveel van uw broers en zussen, hoeveel van uw ouders lezen Het Zoeklicht? We gaan het najaar en de winter weer in. December is een cadeaumaand. Ondanks de crisis valt het soms niet mee een cadeau te vinden voor een familielid. Ik wil u vragen om ze eens een jaar Het Zoeklicht cadeau te doen, voor 25 euro. Tegelijkertijd zullen wij ons best doen Het Zoeklicht zo bijzonder te maken dat niet alleen u, maar ook degene aan wie u het Zoeklicht cadeau geeft, erdoor wordt opgebouwd.

Hartelijke groeten,
Frits Boekhoff