Rusten in Gods wil

Johan! • 77 - 2001/02 • Uitgave: 13
Het is een grote zegen als u de Heere vertrouwt in Zijn zorg voor u. Zijn zorg gaat 's nachts ook gewoon door. Wat een verrassing voor Adam, om 's morgens een rib te missen, maar een metgezel te winnen. Zij kwam uit zijn zij als zijn gelijke en dicht aan zijn hart om door hem bemind te worden.

Het huwelijk was Gods idee en het enige dat nog over is van het Paradijs. Eva was niet alleen zijn bruid, maar ook een deel van zijn lichaam. Paulus ziet daarin een geheimenis aangaande Christus en Zijn Gemeente. Allen die wederomgeboren zijn, zijn niet alleen Zijn bruid, maar ook een deel van Zijn lichaam (Efeze 5:98-32). Zolang zij luisterden naar de Heere, ging alles goed, maar toen kwam de verleider.

Eva luisterde naar de verkeerde stem, met als gevolg; "de zondeval".

Mijn levensles is: "compromis lijdt altijd tot verlies!"

Later ontvingen zij ook het goede nieuws. Uit Eva's zaad zal Degene geboren worden, die satan zal vernietigen. (Galaten 3:16) Toen haar eerste zoon Kain geboren was, werd Eva laaiend enthousiast en concludeerde dat deze het beloofde zaad was. (Gen. 4:1)

Welk een teleurstelling en groot verdriet kreeg ze later te verwerken. Van haar en Samuél (1 Sam. 16:6) leren wij, om niet te vlug conclusies te trekken bij wat u leest of ziet. Wij kunnen daardoor anderen in grote verwarring brengen en ernstig bezeren. Laten we rusten in Hem, Hij zorgt voor u.

Johan!