Rust

Peter de Haan • 89 - 2013 • Uitgave: 14/15
Mijn vakantie zit er alweer op. Even lekker er tussenuit, los van het werk en de focus op m’n gezin, een goed boek en nog wat tijdschriften waar ik nog niet aan toe was gekomen. Daarom kan ik ook van harte het artikel van Bert Reinds aanbevelen, over het gezin als bouwplaats. Ik besef me ook wat een luxe het is om op vakantie te gaan, voor veel mensen is dat dit jaar niet haalbaar wegens gezondheid of financiën.
Rust wordt ons op vele manieren aangeboden. Er is een markt voor, zo blijkt wel, terwijl ondertussen aan alle kanten wordt gewerkt om de 24-uurseconomie nog verder door te voeren. Daaruit blijkt ook dat we dit nodig hebben. De zevende dag als rustdag wordt daarom ook wel de kroon op de schepping genoemd, aldus Feike ter Velde. Rust neemt in de schepping een belangrijke plaats in en dit komt tot uiting in Gods wet.
Echte rust vinden we bij de Here God zelf. Herlinde De Vriese schrijft dat wanneer we onze eigen wil ondergeschikt maken aan die van God, wij zelfs kunnen danken voor datgene wat ons verontrust. Zelfs als de stormen over ons leven gaan.
O ja, mocht u nog een rustig uurtje over hebben, doe dan vooral de Zomerquiz en leer ongemerkt nog meer van Gods Woord.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht