Re/ op Festival316

Ruben Hadders • 89 - 2013 • Uitgave: 13
“Ben je een boek aan het schrijven?”, vraag ik aan het meisje achterin de tent. Ze zit er al een tijdje, met een schriftje en een Bijbel, diep in gedachten verzonken. Lachend kijkt ze op, om vervolgens een antwoord te geven dat ik niet echt had verwacht: “Nee, ik vraag me af hoe we de jongeren hier zover zouden kunnen krijgen om iedereen over Jezus te vertellen.”
Tirza is haar naam, 23 jaar jong en typisch zo’n jongere in de categorie ‘voor de gelovigen een voorbeeld’ (1 Timoteüs 4:12). Ze heeft op het zonnige Hawaï de Discipel Training School (DTS) gedaan van Jeugd met een Opdracht en is daar bijzonder geraakt door het Licht. “Jij bent jongerenwerker, he? Hoe denk jij dat we mensen weer gepassioneerd kunnen krijgen om voor Jezus te leven?”

Wat een heerlijke vraag. Ik denk dat ze zélf het antwoord is. Haar aanstekelijke, radicale enthousiasme kan niemand onberoerd laten. Het is het enthousiasme van iemand in love

, iemand die de Here Jezus heeft ontmoet en wiens hart – zoals bij de Emmaüsgangers – nu in vuur en vlam staat. Zo’n iemand met wie je graag verder wilt praten.
Dan wordt duidelijk dat haar vragen ook vooral over haarzelf gaan. Ze wil zo graag een getuige zijn van Christus, maar er zit nog wel wat in de weg. “God moet eerst nog een hoop puin ruimen”, zegt ze. Ik vraag haar Kolossenzen 2:10 eens te lezen. Hardop leest ze de tekst: ‘U bent volmaakt geworden in Hem, Die het Hoofd is van iedere overheid en macht.’ “Er valt niets meer op te ruimen”, zeg ik. “God heeft dat allemaal al gedaan. Het werk is volbracht. Nu ben je volmaakt. Tot elk goed werk volkomen toegerust”, citeer ik 2 Timoteüs 3:17.
“Dit is het!”, reageert ze opgewerkt. “Ik wist het ergens wel, maar nu weet ik het zeker!”
“Ik denk dat het ook een antwoord is op je vraag. Veel christenen denken dat ze niet goed genoeg zijn om de Here Jezus te dienen, maar je ziet: het tegendeel is waar. Misschien worden christenen wat actiever als ze beseffen dat God hen ziet als volmaakt.”

Het is zomaar één van de vele mooie gesprekken die ik mocht hebben tijdens Festival316, een christelijk muziekfestival voor Noord-Nederland in Ureterp. Wij stonden daar met Re/ in een prachtige loungetent, die we voor de gelegenheid hadden omgedoopt tot de Re/Lax-tent. Hoe mooi past dit ook bij onze boodschap! Want relaxen (rusten) kunnen wij als we de Here Jezus hebben leren kennen.
Vele honderden jongeren zijn in de loungetent, die een prominente plek had op het festivalterrein, in aanraking gekomen met Re/. Met dank aan de organisatie van het festival, stichting United in Christ, die ons werk een warm hart toedraagt. Ook zij willen dat er meer aandacht komt voor twintigers. En zeker in Noord-Nederland valt er nog veel te winnen! In één dag tijd hebben we maar liefst 203 nieuwe adressen verzameld voor onze digitale nieuwsbrief! Een resultaat waar we vooraf niet op durfden te hopen. Een geweldige bemoediging ook, waar we God voor mogen danken. Het begin is er, maar er is nog een lange weg te gaan.

Ruben Hadders