Profetie breed in de belangstelling

Feike ter Velde • 78 - 2002/03 • Uitgave: 25
Het vorige nummer, dat als thema had `Het profetisch Woord' is erg goed ontvangen. Velen vroegen extra nummers aan om uit te delen in de omgeving, te verspreiden in de eigen kerk of gemeente en ook aan de voorganger of predikant door te geven. We mochten ook nieuwe mensen toevoegen aan ons abonneebestand. Dat is zeer verheugend, want elke nieuwe abonnee krijgt zo elke twee weken ons blad met veel over het profetisch Woord en actuele dingen uit de Bijbel. Maar daarnaast wordt ons werk ondersteund en dat is ook heel belangrijk, willen we dat kunnen voortzetten. Steeds weer mogen we ontdekken dat mensen oog krijgen voor de profetie en dan vaak zeggen: "Nooit geweten dat de Bijbel zó concreet spreekt over de dingen die vandaag in deze wereld gebeuren".

Al maanden lang dreigt de oorlog in het Midden-Oosten. Op dit moment zeggen de Amerikanen en de Britten klaar te zijn met alle oorlogsvoorbereidingen. Men wil na elf jaar wachten nu definitief een einde maken aan de dreiging met massavernietigingswapens van Saddam Hoessein en zijn Babylon. Misschien is die oorlog begonnen als u dit nummer in de bus krijgt. De wereld is verdeeld, Europa is verdeeld en de mogelijke gevolgen van deze oorlog ook elders op de wereld kunnen grote schrik veroorzaken. Islamieten zien een aanval op Irak als een aanval op de hele Islam en daarmee worden vele en gevaarlijke emoties in de Islamitische wereld gemobiliseerd. Dat is een lont in het kruitvat.

Bij alle dreiging en angst voor de dingen die gebeuren en nog gebeuren kunnen, mag de ware christen het hoofd opheffen (Luc. 21:28). Alle tekenen wijzen in de richting van de Wederkomst van Christus, die vooraf wordt gegaan door de Opname van de Gemeente in het Huis van de Vader ( Joh. 14:1-3 - 1 Thess. 4:15-18). Daarom mogen we de ontwikkelingen in de wereld volgen vanuit de innerlijke rust, dat de Here God op de troon is. Hij houdt het wereldgebeuren in zijn hand. Sterker nog: Hij heeft Zijn profeten laten weten hoe het worden zal, met de Gemeente, met Israël en met de volkerenwereld. Wij behoeven daarom niet in het duister en in het ongewisse te blijven. Juist omdat dit zo is, mogen we met gelovigen en ongelovigen spreken over de profetie, over de actualiteit van de Bijbel en mensen uitnodigen de Bijbel eens te lezen.

Juist door de actualiteit van de Bijbel zijn velen de afgelopen jaren tot geloof in Christus gekomen. De boeken van de Amerikaan Hal Lindsey zijn daar een sprekend voorbeeld van. Ook de boeken van Tim LaHaye, die profetische gebeurtenissen in romanvorm tot leven brengen, worden massaal verkocht en gelezen. Daaruit blijkt ook dat de profetie breed in de belangstelling staat.

Nu het wereldgebeuren zo spannend gaat worden, het Midden-Oosten steeds meer het brandpunt ervan wordt en profetie in vervulling gaat, moet de Gemeente van Christus geestelijk wakker zijn en zichtbaar wandelen in toewijding aan Hem. Zolang zij hier op aarde is, mag zij ook wegwijzer zijn voor velen die nog in duisternis en onwetendheid leven. Wegwijzer naar de Here Jezus Christus, de Heiland der wereld.

Namens de redactie
FtV