Profeet

Peter de Haan • 92 - 2016 • Uitgave: 11
Noach predikte over Gods komende oordeel tijdens de vele jaren dat hij en zijn zoons de ark aan het bouwen waren. Tegelijk wees hij op de ark, die hij in opdracht van God bouwde, als reddingsmiddel. Feike ter Velde plaatst Johannes de Heer op diezelfde positie en moet constateren dat de reactie op diens prediking vrijwel hetzelfde lauwe onthaal kreeg. Toch liet De Heer zich niet ontmoedigen, hij was sterk gedreven om het Evangelie van verzoening te verkondigen.
Op 23 mei was het 150 jaar geleden dat Johannes de Heer werd geboren. Met name vanwege de door hem samengestelde zangbundel krijgt dit veel aandacht. Uiteraard ook in dit Zoeklicht, waarin zijn roeping, boodschap en liederen aan bod komen. Heel passend in dit nummer is ook het artikel over de bedelingen van Jeep van der Schoot. Leest u de artikelen van Johannes de Heer op bladzijde 20 en 21 er maar op na.
Ook wijs ik u graag op het laatste artikel in dit nummer. We zijn heel blij dat Gieneke van Veen-Vrolijk weer terug is. Ze schrijft over Psalm 23, een psalm van vertrouwen. Mooi dat ze na het afgelopen jaar met David kan zingen: De Here is mijn herder…’

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht