Pinksteren houdt u een spiegel voor

Peter de Haan • 91 - 2015 • Uitgave: 10
Feestdagen, vrije dagen, voor veel mensen de eerste associatie die ze hebben met Hemelvaartsdag en Pinksteren. Tijd voor de woonboulevard, klusjes in huis of tuin, of familiebezoek. Maar ook al jaren een groeiend aantal bezoekers van de Pinksterconferentie van Opwekking. Wist u dat we in Het Brandpunt ook een Zoeklicht-Pinksterconferentie hebben? Op pagina 13 laat Aart Haverkamp weten wat u inhoudelijk kunt verwachten.
Bij Hemelvaartsdag is door de benaming van deze dag voor veel mensen wel duidelijk dat het gaat om iemand die naar de hemel ging, namelijk de Here Jezus. We lezen in de Bijbel ook dat Hij weer terug zal komen. En voor deze tussentijd heeft God ons de Heilige Geest gegeven, Pinksteren.
De Here geeft ons de opdracht om iedere dag vervuld met de Heilige Geest te leven, schrijft Jan Harmen Klein Haneveld. Vervulling met de Geest verandert onze levensstijl. Pinksteren is dus een feest van het begin van de Gemeente, maar ook een spiegel voor nu: leef ik zo dat ik steeds meer op Jezus ga lijken. Dat zou voor uw omgeving zichtbaar moeten zijn. Ik moedig u aan, vraag eens aan een ander of aan uw levensstijl is te merken dat u christen bent.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht