Persoonlijk

Peter de Haan • 89 - 2013 • Uitgave: 7
Het is nu ruim elf jaar geleden dat mijn oma is overleden, maar het getuigenis dat tijdens de afscheidsdienst werd meegegeven, is me altijd bijgebleven. Een kort getuigenis, dat ook op de steen is terug te lezen: Ik weet dat mijn Verlosser leeft. U ook? Deze tekst speelt met grote regelmaat in mijn hoofd tijdens het werk voor Het Zoeklicht, namelijk als opdracht. Er zijn immers veel mensen die de vraag met ‘nee’ beantwoorden. Misschien u zelf, misschien mensen in uw zeer directe omgeving (familie, vrienden), misschien ook mensen naast u in de kerk.
In dit nummer leest u veel over de Verlosser, de Here Jezus die aan het kruis stierf voor onze zonden. Nee, laat ik het persoonlijk houden, voor mijn zonden en die van u. Over het waarom van dit offer van de Here Jezus heeft Els ter Welle geschreven.
Gelukkig mogen we over het graf heenkijken, de Here is opgestaan. Hij leeft! Dat houdt niet in dat al onze problemen daarmee zijn opgelost, elk leven kent zijn dalen van ziekte en moeite. We mogen wel weten dat de dood niet het eindstation is, we hoeven er niet bang voor te zijn. Ik weet dat mijn Verlosser leeft. U ook?

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht