Passionele liefde

Jef de Vriese • 89 - 2013 • Uitgave: 9
Je zegt het gemakkelijk: “Ik hou van Jezus.” De test is simpel: bewaar je Zijn Woord? Als je Hem niet liefhebt, zie je tegen de geboden op. Gehoorzaamheid zonder liefde is uitputtend. Wie geboden navolgt zonder passie voor de Meester die de geboden uitvaardigt, wordt doodmoe. Geboden navolgen zonder liefde, is wettische hypocrisie. En liefde zonder geboden na te volgen, is emotionele hypocrisie.
Om echt te zijn moet liefde in praktijk gebracht worden. Je positie in Christus moet geleefd worden om waarachtig te zijn. Hij koos ervoor om een relatie met jou te hebben en Hij roept je op daarnaar te leven. Dat is geen legalisme, dat is liefde. Wat God gebiedt, moet in het hart zijn (Deuteronomium 6:4-6). Het begint met een ontzagwekkende ontmoeting met God: “Hoor, Israël: de HERE is onze God; de HERE is één!”
Die ontmoeting kan leiden tot verschillende reacties. Rebellie leidt tot de dood. Onverschilligheid eveneens. Alleen de liefde van het hart, die passioneel verlangt naar God en doet wat God blij maakt, bewijst dat er leven is.
Wat is in jouw hart? Wat spreekt jouw hart aan? Waar ben jij door gepassioneerd? Neemt de passie voor God meer tijd in beslag en spreekt die jou gemakkelijker aan dan de passie om iemand te vinden die je liefheeft en je bevestigt, je spaargeld, seksualiteit, een tv-soap, en meer. God zegt: “Indien iemand in Mij alles vindt wat zijn hart verlangt, zal Hij mijn Woord bewaren.” Dan verlang je meer naar Zijn Woord, dan naar al het andere. Werkelijk?

Jef De Vriese