Parels uit het stof

Johan! • 77 - 2001/02 • Uitgave: 12
Als ik na enige tijd terugkom in mijn kamer, hier in de woestijn, ligt er overal stof. Onze Schepper vond genoeg materie om er een menselijk lichaam uit te scheppen.

Adam betekent: “uit de grond genomen” (Prediker 3:20).

God blies de levensadem in de mens, daardoor werden wij Zijn beelddragers en kunnen een unieke relatie genieten met onze Schepper.

Wij allen zijn een combinatie van de hemel en de aarde.

Adam en later Eva, genoten een vervuld leven. De Here God legde hun één negatief gebod op (Gen. 2:16,17), verder konden zij Hem, in gehoorzaamheid, respect en liefde tonen.

De duivel, die daarvoor de engelen al verleid had, bewerkte uit jaloezie de mens. Toen Adam en Eva rebelleerden, braken zij Gods hart, die éne daad had vreselijke gevolgen. Gods Geest stierf in hen en zij verloren hun vrijheid en relatie.

Gods genade echter schijnt als een zonnestraal, want de rest van de Bijbel spreekt over de tweede Adam.

In Romeinen 5:12-21 staat: dat wij door die ene daad van gehoorzaamheid veel meer terug ontvangen dan dat we verloren door de ongehoorzaamheid van de eerste Adam. In het volbrachte werk van de Here Jezus, schenkt Hij ons vergeving van zonden en Zijn (eest in ons terug. Er gaat een roep uit van de Here, via Adam naar ons allen: "Waar ben je?" Verbergt u niet! zoals zij deden. Ga naar Hem toe, zodat u ook als. Zijn "parel" van Hem kan genieten.

Johan!