Palestijnen over Palestina

Feike ter Velde • 75 - 1999/2000 • Uitgave: 12
Wereldwijd wordt via Internet de volgende voorlichting gegeven:

Het gaat om een 'beschavingsconflict'. Aan de ene kant de Islamitische beschaving met haar goddelijk geïnspireerde wetten en haar motief tot het scheppen van een maatschappij van gerechtigheid en vrijheid, zoals door Allah bevolen; aan de andere kant de Westerse beschaving met haar materialistische cultuur, de verheerlijking van nationale afkomst en de eigen staat en de ontkenning van Allah's hoogste gezag. Het bestaan van een Joodse staat in het hart van de moslimwereld en de bezetting van de Masjid Al-Aqsa (Lees: de Tempelberg, ftv) is een symbool van de zwakheid van de moslimleiders. Ze omarmen vreemde ideologieën. De Masj'-d Al-Aqsa en het gezegende land Palestina behoren niet aan de Palestijnen of Arabieren alleen, maar alle moslims. Aleen wanneer de moslims tot hun geloof terugkeren en het conflict in zijn eigenlijke proporties onder ogen zien kunnen ze Palestina bevrijden, zoals dat werd gedaan in de 12' eeuw door Salah-Din, die, terwijl hij niet eens een Arabier was, zijn verantwoordelijkheid als moslim kende en de beschavingsstrijd aanging met Westen en de Islam.

Niet-islamitische oplossingen om Palestina te bevrijden van de Zionistisch bezetting hebben in de geschiedenis allemaal gefaald. De Islamitische oplossing komt nu weer bovendrijven als een buitengewoon krachtig middel om het bezette land te bevrijden. De Islam is een religie van vrede, verzekerd door goddelijk recht. Alleen de Islam toont respect voor alle goddelijk geïnspireerde religies, omdat het de enige religie is, die alle profeten respecteert vanaf Adam tot Mohammed. Het is de enige religie die erkent en gelooft dat al de profeten in essentie dezelfde boodschap brachten en dat dat daarom iedereen recht heeft op vrijheid van godsdienst, zonder vervolging of geweld. Dat geldt ook voor het Heilige Land, zoals de geschiedenis dit bewijst. Alleen de Islam kan de vrede terugbrengen in het Heilige Land en de veiligheid voor allen om God, de Almachtige te aanbidden, door allen die Hem geloven, Moslims, Christenen en Joden.

Alle Moslims, ongeacht hun nationale afkomst of achtergrond worden hierbij opgeroepen zich te verenigen in de bevrijding van Palestina, zoals Salah-Din, een Koerd, geholpen heeft Palestina te bevrijden (van de Kruisvaarders in 1187, ftv) in vroegere tijden. Het Palestijnse volk heeft nieuwe kracht verzameld in hun herontdekking van de kracht van de Islam. Als moslims verkiezen ze de dood en het martelaarschap in hun vastberadenheid tot strijd voor het recht, al moet het alleen nog maar met stenen. Drieënveertig jaar bezetting heeft geen vrede en stabiliteit gebracht in het Heilige Land. Er is geen recht en vrede zonder dat al het land is teruggegeven aan zijn rechtmatige eigenaar die eruit zijn verdreven. Ieder politiek plan, dat niet tot doel heeft Palestina aan zijn rechtmatige eigenaars, de moslims, terug te geven, zodat de Islamitische wet zal gelden in het land, zal geen vrede brengen. Dus zal er meer geweld en meer bloedvergieten en meer in stabiliteit komen.