Overwinnende liefde

Jef de Vriese • 89 - 2013 • Uitgave: 13
Verwacht je Gods overwinning? Geloof je dat Gods Geest inzicht geeft in de geestelijke werkelijkheid? Hoop je dat Hij je draagkracht geeft om een beproeving in je leven te dragen? Zie je uit naar Zijn licht dat schijnt op je levenspad? Verlang je naar reinheid en bevrijding van zonde die alleen Hij kan geven? Zie je waarlijk uit naar hoe God je zal gebruiken om in Zijn Koninkrijk grote dingen te doen, die Zijn heerlijkheid tonen en Zijn Vrederijk aankondigen? Sta je met reikhalzend verlangen te wachten op een manifestatie van Gods wonderbare kracht? Verwacht je een openbaring van God om in een moelijke omstandigheid wijsheid te ontvangen? Verwacht je een schat in de hemel? Strek je je uit naar olie in je lamp wanneer de Bruidegon komt?
Verwacht je dit allemaal werkelijk… zonder dagelijks in de Bijbel te lezen en daarin de vertrouwelijke omgang met Hem op te zoeken? Zonder het zwaard van de Geest? Zonder dagelijks zorgvuldig op Zijn Woord te letten en het diep vanbinnen te koesteren en het na te leven? Je dwaalt!
Overwinnende liefde wil geen enkele van Gods geboden nalaten of schrappen. De wet openbaart het karakter van God. Dus wil je ze kennen en zo leven. Je wilt doen wat Jezus deed: de wil van de Vader kennen en uitvoeren, door in de dagelijkse omgang met God Zijn Woord te lezen, Zijn stem te horen en te volgen. Alleen dat effent de baan voor overwinning.
Een mens leeft niet van brood alleen. Geloof je dat werkelijk?

Jef De Vriese