Openbaring, dat moeilijke boek over de eindtijd

Peter de Haan • 90 - 2014 • Uitgave: 21
Bij het vorige nummer hebben we onze brochure meegestuurd, met de vraag om deze door te geven. En om ons om meer exemplaren te vragen om uit te delen. Doet u dat vooral. Maar kijk de brochure ook zelf eens door. Daarin staat een artikel dat ook in dit nummer van Het Zoeklicht is geplaatst. Een foutje? Nee hoor. Vanaf dit nummer beginnen we met een serie van Jeep van der Schoot over het Bijbelboek Openbaring.
Voor veel mensen blijft het laatste Bijbelboek een boek vol raadselen en vreemde wezens. Lastig te plaatsen in de Bijbel. Jeep van der Schoot schreef al eerder het boek ‘De Koning komt!’

, dat over Openbaring gaat. Nu krijgt u het komende jaar een hele serie over dit ‘moeilijke boek’. Met speciaal hiervoor gemaakte tekeningen van Jos Vanspauwen.
Bewaar ze, of geef ze door. Want dat het profetisch Woord actueel is, wordt ook in dit nummer wel weer duidelijk. Leest u de artikelen van Feike ter Velde en Jan van Barneveld er maar op na. Ook zien we dat Israël een bron is van verdeeldheid onder christenen, zie pagina 13. En lees ook vooral de rest van dit nummer.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht