Oog in oog met Hizkia

Kees van Velzen / Henk Binnendijk • 92 - 2016 • Uitgave: 3
Het Zoeklicht heeft afgelopen najaar een nieuw boek uitgegeven: ‘Oog in oog met Hizkia’. Buiten enkele romans was er nog geen biografie over deze grote koning van Juda. Daar is nu verandering in gekomen. Gerrit Vink schreef dit boek, dat zowel geschikt is om persoonlijk te lezen als voor gebruik in Bijbelkringen. Een aanrader!

Koning Hizkia is een fascinerende figuur. Een man die in een van de donkerste periodes van Juda een nieuwe tijd inluidt. Die – zoals dat heet – “het verschil maakt”. Iemand die zich niet laat intimideren door de afgoden van zijn tijd. Iemand die een andere koers durft te varen. Een door God gegeven koers. Een koers, die zegen zal brengen voor land en volk.
God heeft nog altijd zulke mensen nodig. Mensen die niet met de stroom van wat als ‘politiek correct’ gezien wordt, meegaan, maar die vanuit een diepe passie voor God en Zijn werk anders gaan leven. En daarmee risico’s nemen, mensen die meer willen dan een gemiddeld leven.

Hizkia’s lessen voor nu
Ik weet niet hoe het u vergaat, maar ik lees graag biografieën. Wie zijn de mensen die wat bereiken? Wat zijn de principes van en in hun leven? Hoe konden ze doen wat ze konden doen? Enthousiast ben ik over deze boeiende en goed leesbare studie die Gerrit Vink gemaakt heeft van het leven van koning Hizkia, een niet altijd even bekende koning van Juda.
Gedetailleerd beschrijft hij de historische context, de archeologische opgravingen en andere vondsten, die de Bijbelse geschiedenis uit soms onverwachte hoek ondersteunen. Zijn toepassingen, mede ondersteund door relevante teksten uit het Nieuwe Testament, geven een bijzondere kwaliteit aan deze studie. Maar vooral wijst Gerrit Vink op Jezus Christus, de grote Koning-knecht, waarvan Hizkia een voorafschaduwing was. Dit boek bevat lessen voor toen en voor nu. Om verschil te maken als groep, maar ook individueel. Tot zegen. Voor een natie en voor jezelf. Tot eer van God.

Maak kennis met de persoon van koning Hizkia. Zijn naam betekent: ‘JHWH is kracht’. Gods kracht komt tot ontplooiing in zijn leven. Het toepassen van deze principes zullen uw en mijn leven doen veranderen!

Kees van Velzen


Waar begint een opwekking? vraagt de schrijver zich af. Zijn antwoord is: Daar waar iemand zich onvoorwaardelijk aan God toewijdt. Zo’n man is Hizkia. Zijn eerste daad als koning is het openen van de deuren van de tempel, die in groot verval was geraakt en gesloten was. Dat resulteert in een geestelijke opwekking.
Een gemakkelijk te lezen boek, veel Bijbelmateriaal en achtergrondgegevens. En telkens toegepast op de groei van ons eigen geestelijk leven. Van harte aanbevolen!

Henk Binnendijk


Oog in oog met Hizkia
Actuele levenslessen van een bijzondere koning
Gerrit Vink
163 pag. paperback
€ 14,95
Uitgeverij Het Zoeklicht