Onverwoestbaar leven

Jef de Vriese • 88 - 2012 • Uitgave: 23
Gods plan met mijn leven is onverwoestbaar. Dat mag ook jij leren. Je hoeft mijn leven niet te leven. Maar mijn God is ook jouw God. Hij is in staat om Zijn plan in jouw moeilijkheden uit te voeren. Als je Hem vertrouwt, doet Hij je staan en voorkomt Hij dat je struikelt. Dat mag je leren, stap voor stap.
Ik ken mijn God, omdat ik al lang met Hem leef en Hij mij vele keren heeft gered uit benarde situaties. Ik heb geleerd dat Hij betrouwbaar is in al Zijn handelen. Ik kan staan in geloof in alles wat Hij toelaat. Hij neemt jou bij de hand om hetzelfde te leren.
Deze uitspraken moeten niet leiden tot overmoed, zoals bij Petrus: ‘Al zouden zij ook allen aanstoot aan U nemen, ik zal nooit aanstoot aan U nemen’ (Matteüs 26:33). Pas wanneer we in een probleem verzeild geraken, blijkt hoe vast ons vertrouwen op Hem is. We moetend dus met voorzichtigheid spreken over de toekomst, niet alsof we het reeds gegrepen hebben of reeds volmaakt zouden zijn. Maar tegelijkertijd mogen we vol vertrouwen zijn omdat wij door Jezus Christus gegrepen zijn.
Zet dus een stap in geloof op de plek waar je nu staat. Vergeet wat achter de rug is en jaag naar het doel: de prijs van de roeping van God, die van boven is, in Christus Jezus (Filippenzen 3:12-14). Wees niet bang, want God is met je. Hij steunt je met Zijn rechterhand, die gerechtigheid werkt (Jesaja 41:10).

Jef De Vriese