Onderschepte brief van Xi Jinping aan Donald Trump

Frits Boekhoff • 96 - 2020 • Uitgave: 9
Recent heeft Het Zoeklicht een bijzondere brief in handen gekregen. Een persoonlijk schrijven van de Chinese president Xi Jinping aan president Donald Trump. In deze bijzondere brief geeft Xi Jinping aan dat hij hoopt dat Trump de komende verkiezingen in november zal winnen. De brief is met de hand geschreven in het Engels. Voor onze lezers geven wij hieronder de Nederlandse vertaling.


Geachte meneer de president,

Laat ik beginnen met de wens dat de komende verkiezingen voor u toch maar succesvol mogen verlopen. Graag doe ik u geheel vrijblijvend een aantal aanbevelingen waar ik zelf de afgelopen jaren gebruik van heb gemaakt. Naar mijn bescheiden mening staan deze aanbevelingen garant voor een succesvolle regeerperiode.

1. De VS kent een twee partijenstelsel. Dat is één partij teveel. De Democratische Partij dient te worden ontmanteld. Uw partij, de Republikeinse Partij moet in de VS de enige toegestane partij worden. Dissidenten binnen uw eigen partij moeten op non-actief worden gezet. In China is er maar één partij, de communistische. Democratie werkt op die manier veel efficiënter. Het snelle en effectieve ingrijpen van de Communistische Partij bij het coronavirus heeft dit duidelijk gemaakt. Oude Democraten dienen een speciale behandeling te krijgen. Eerst een periode van gevangenschap, daarna heropvoeding. De oude leiding van deze partij waaronder Nancy Pelosi dienen te verdwijnen. Uw volksvertegenwoordiging kan blijven bestaan. De agenda moet wel door u worden opgesteld en goedgekeurd en de uitkomsten van eventuele besprekingen worden op voorhand door de president aangegeven. In China worden wetten uitsluitend door mij gemaakt. De regering en de volksvertegenwoordiging keuren zonder vragen goed. Dit voorziet in snelle besluitvorming. Vergelijk dit eens met de stroperige besluitvorming in uw land.

2. De media moeten hervormd worden. In Amerika is de taak van de media hopeloos ouderwets. Om te beginnen zijn er in uw land veel te veel kranten, tijdschriften en tv stations. Dat kan veel overzichtelijker. Wij hebben één mediabedrijf. Het zal u niet verbazen dat de leiding van dit mediabedrijf aan mij verantwoording moet afleggen. In China spreken president en media met één mond. Voor het volk duidelijk en begrijpelijk. Vergelijk dit eens met uw situatie: talloze meningen en tegenstellingen waarbij de bevolking niet weet wat er echt aan de hand is. Dan heb ik het nog niet eens over al het ‘fake news’ dat de ronde doet. Ook hierbij geldt dat dissidente journalisten een gevangenisstraf verdienen of zelfs verdwijnen.

3. In 2017 heb ik er persoonlijk op toegezien dat de heer Tedros werd benoemd tot directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Hij heeft als minister in Ethiopië drie uitbraken van cholera in zijn land verzwegen. U begrijpt wel, met die man kan ik goed zaken doen. Door zijn benoeming bepaal ik feitelijk het beleid bij de WHO. Inmiddels beheerst China bijna 90 procent van de medicijnen in de wereld. Denk aan paracetamol, bloedverdunners, antidepressiva, de anticonceptiepil. Ik hoef mijn hand maar te heffen en de wereld zit zonder medicijnen. Indien nodig is dit een geweldig pressiemiddel om landen onder druk te zetten.

4. Met geld kun je veel bereiken. De meeste grondstoffen in Afrika zijn inmiddels in Chinees bezit. China investeert en koopt, maar zeurt in Afrika niet over mensenrechten. Europa doet dat wel te pas en te onpas en verliest daarmee veel invloed in Afrika en Azië. Ook binnen hun eigen EU en Israël. China bezit vliegvelden en havens in Europa en het Midden-Oosten. Italië, Griekenland, Hongarije, Servië zijn inmiddels al redelijk afhankelijk van China. Van de tien grootste banken ter wereld zijn er vier Chinees.


Meneer de president, van harte steun ik uw herverkiezing. Toegegeven, met bijbedoelingen. U bent een prachtige bliksemafleider. Uw politici en journalisten zijn zo gefocust op alles wat u doet waardoor op China nauwelijks gelet wordt. Bij dit alles verhef ik nooit mijn stem, maar lach ik minzaam. En zie: het werkt. Ik kom er mee weg.

De komende jaren heb ik grootse plannen. Op de agenda staan de annexaties van Taiwan en de Zuid-Chinese Zee, een gebied vijf keer zo groot als Frankrijk, rijk aan olie en gas, en waarover de vaarroute van een derde van de wereldhandel loopt. Uw herverkiezing zal de uitvoering van deze plannen vergemakkelijken.

Met vriendelijke groet,

Xi Jinping

President van de Volksrepubliek China



De Chinese strategie

De periode van 1849 – 1949 wordt door China de eeuw van de vernedering genoemd. Eerst vernederd door de Engelsen en later door de Japanners in de Tweede Wereldoorlog. In drie golven zal China de heerschappij over de wereld innemen. Voor iedere echte Chinees is 2049 een jaar om naar uit te zien. China als enige supermacht en hoeder van de wereld. Dat is het doel van Xi Jinping.

De 1e golf

De eerste golf is de geestelijke golf. Oosterse religie is doorgedrongen tot in de haarvaten van de westerse samenleving. Chinese vechtsporten zoals Kung Fu hebben hieraan een bijdrage geleverd. Populair was de televisieserie Kung Fu uit de jaren ‘70 met acteur David Carradine. Kung Fu is gebaseerd op het concept van de Yin en Yang. Als drukke en gestreste mensen in het Westen tot rust willen komen, wordt yoga of mindfulness geadviseerd. Het beeld van de dikke, goedlachse Boeddha klopt niet. Dat Boeddha toch vaak zo wordt afgebeeld komt door een verwarring met Budai. Dit was een Chinese monnik en godheid. Zijn bijnaam is, vanwege zijn gulle lach, de lachende Boeddha. In het westen wordt Budai daarom vaak verward met Boeddha. De werkelijke Gautama Boeddha is dus een heel ander persoon dan de dikke lachende Budai. Veel mensen hebben niet door dat ze een afgodsbeeld in huis hebben.
De Boeddhabeelden zijn niet aan te slepen. Het christelijke Europa is geestelijk vervallen. Dat maakt Amerika en Europa kwetsbaar voor oosterse religie en daarmee afgoderij. Met het uithollen van christelijke waarden verdwijnt de geestelijke kracht en inzicht en raken ze het morele kompas kwijt. In China leidt het ware christendom een gevaarlijk bestaan.

De 2e golf
De tweede golf van financiële dominantie is in volle gang. China beheerst bijna alle belangrijke grondstoffen van de wereld. Europese bedrijven, vliegvelden en havens zijn al in Chinees bezit.
Afrika en ook in de laatste tien jaar Europa hebben zich uit winstbejag laten inpakken. Europa is onderling hopeloos verdeeld. Hierdoor neemt de economische kracht van Europa snel af. Hun morele kracht was al minder geworden.

Opmerkelijk is de relatie China met Israël. Israël onderhoudt al jaren warme betrekkingen met China. Er zijn hiervoor twee grote redenen (en vele kleinere):
1. China is een groeiende consument van Israëlische producten, met name technologische innovaties (waaronder militaire).
2. China is inmiddels een belangrijke speler in het Midden-Oosten, zowel politiek als economisch, en Israël moet ervoor zorgen dat China niet aan de kant van de Arabieren komt te staan.
China heeft in Israël verschillende belangen in de voedselindustrie, zeehavens en ontziltingsinstallaties. De VS trekt zich steeds meer terug uit het Midden-Oosten, waardoor de relatie van Israël met China de relatie van de VS met Israël uit elkaar kan drijven.

De 3e golf
De derde golf is dat China dé militaire supermacht wil worden van de 21e eeuw. Om de Nieuwe Zijderoute* te beschermen zullen hun legers optrekken tot aan de Middellandse Zee. De problemen in Iran, Irak, Syrië en Israël zullen door China definitief worden opgelost. Dat hopen ze tenminste en misschien wel samen met India. In Openbaring 16 lezen we: ’En de zesde engel goot zijn schaal uit over de grote rivier, de Eufraat. En haar water droogde op, zodat de weg gereedgemaakt werd voor de koningen (meervoud) uit de richting waar de zon opgaat’ (vers 12). De Eufraat en ook Tigris ontspringen in de bergen van het huidige Turkije.

In 2049 neemt China dan de plaats onder de hemel in die haar rechtens toekomt. Helaas voor China heeft de Heere God andere plannen en zal Zijn wil gedaan worden.

Geestelijke strijd
Het jarenlang onderschatten van China is inmiddels onherstelbaar. Europa en Nederland hebben er een geduchte rivaal bij. Het grootste gevaar voor ons land komt echter van binnenuit. De westerse wereld heeft aan de Bijbel geen boodschap. De Bijbel als richtsnoer loslaten is een zekere weg naar beneden. Gods Geest trekt zich dan terug uit de samenleving. Nederland is op weg naar een land en overheid zonder Bijbel en daarmee zonder God. Het is niet China dat ons land bedreigt, maar onze eigen goddeloosheid. Een weg terug naar God lijkt niet voor de hand te liggen. De eindtijd is begonnen.
Wat kunnen we nog wel doen. Twee dingen: 1. Het Evangelie blijven verkondigen, met meer passie dan ooit. God wil namelijk niet dat iemand verloren gaat. 2. Onze geestelijke wapenrusting aantrekken en aanhouden, zodat we kunnen standhouden tegen de geestelijke heersers van deze wereld. Want de geestelijke strijd is een reële strijd.

Frits Boekhoff


* De Nieuwe Zijderoute is een grootschalig project waarbij China wegen, vaarroutes, trein- en vliegtuigverbindingen aanlegt, vernieuwt en uitbreidt met als eerste doel goederenstromen van China naar de rest van de wereld te verbeteren. Uiteraard zijn deze verbindingen in geval van een gewapend conflict zeer waardevol.

(De oplettende lezer ziet dat de brief natuurlijk niet echt is en door de auteur van dit artikel zelf is geschreven)