Nieuws uit Het Brandpunt

Henk Schouten • 78 - 2002/03 • Uitgave: 25
Het is met heel grote dankbaarheid dat we vanuit `Het Brandpunt' over de geweldige respons mogen schrijven die gegeven is op onze vraag om steun die we nodig hebben voor herstel van technische mankementen en het zeer besliste noodzakelijke onderhoud van `Het Brandpunt'.

Een klein deel van de nodige activiteiten heeft plaatsgevonden. De vloerconstructie op eerste en tweede etage werd versterkt. Er werden stalen balken inbracht, er werd betimmerd en gestukadoord. Inmiddels heeft de winterschilder met vaardige hand de gang en het trappenhuis weer fraai gemaakt.

Uw gaven en giften hebben deze nodige verbetering mogelijk gemaakt. Op dit moment zijn we in gesprek met onze architect, met aannemers en met monumentenzorg vanwege de `buitenkant' van ons pand. Dat moet gestraald worden, alle oude verflagen gaan er dan af, dan wordt een nieuwe witte laag aangebracht. Kozijnen moet deels vervangen worden, andere hersteld. Maar ook de zinken dakgoot moet vervangen worden vanwege slechte staat. We hebben zeer onlangs nog een vreselijke lekkage gehad. Het gaat echt niet om overbodige luxe.

Een bijkomende tegenvaller was de najaarsstorm. Een aantal bomen is omgeblazen. Een aantal andere bomen is ernstig ziek. Een boomonderzoeker heeft aangegeven dat die gekapt moeten worden, wanneer dat niet gebeurt kunnen deze bomen bij een volgende storm schade aanrichten aan het kantoor en koetshuis.

Al deze grote kosten zouden door ons niet opgebracht kunnen worden, wanneer u ons daar niet bij zou helpen. Uw hulp tot nu toe is zeer bemoedigend.
Er mocht voor dit groot onderhoud tot nu toe € 123.843,97 worden ontvangen, een kapitaal bedrag.
Er wordt me regelmatig gevraagd wat er echt nodig is. Deze broeders en zusters zeggen dan, dat ik dat gewoon moet schrijven. Ik doe dat dan maar, echter met schroom. De kosten zoals die nu geraamd zijn, liggen rond de € 250.000,= . De kosten voor onderhoud van het park zijn dan nog niet meegerekend. Dat is echt nog een grote zorg, dat begrijpt u.

Naast bovengenoemde actie voor het groot onderhoud loopt ook de actie `Offer en gebed'. Met die actie gaat het om het lopend werk van `Het Zoeklicht'. Onze activiteiten in het land, zoals de seminars en de conferentieavonden, de voorbereiding van de Toogdag, de uitgeverij. We zijn dankbaar voor dit werk dat we zonder uw bijdrage niet zouden kunnen voortzetten. Deze jaarlijkse actie bracht tot nu toe € 46.796,49 op.

Wanneer we beide bedragen optellen, dan mag ik u schrijven dat bestuur en medewerkers buitengewoon bemoedigd zijn. Tevens zijn we ons bewust van de grote verantwoording die ons hiermee is toevertrouwd, want al uw giften moeten door ons beheerd en gebruikt worden, daar moeten we heel zorgvuldig in zijn. Moge de Here ons wijsheid geven.

Dit schrijven raakte vooral de materiële zijde, beslist niet onbelangrijk. De laatste genoemde actie noemen we `Offer en gebed'. Mogen we naast deze materiële respons ook rekenen op uw blijvende voorbede voor ons werk. De schaduwen van het antichristelijke tijdperk worden steeds zwaarder. Moge onze Heiland ons nog tijd en gelegenheid geven om het licht van Gods liefde te laten schijnen. De Here geve dat we velen mogen brengen aan de voet van het kruis, waar glorie aan onze Here gebracht wordt.

Henk Schouten