Nieuwe methode voor Bijbelonderwijs

Wim Pols • 88 - 2012 • Uitgave: 1
Zoeklicht stapt in ‘Voetstappen van Geloof’

“Het is prachtig om het evangelie van de Here Jezus te mogen zaaien in de harten van kinderen via deze bijzondere leermethode.” Henk Morren, voorzitter van het bestuur van Het Zoeklicht, is enthousiast over de participatie in de uitgave van ‘Voetstappen van Geloof’, een complete methode voor Bijbelonderwijs aan kinderen, die in februari 2012 verschijnt. Deze uitgave is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen De Herikon, Het Zoeklicht en De Hoop Publishing. Deze organisaties tekenden tijdens een bijeenkomst in Het Brandpunt op 29 november jl. de overeenkomst voor een uniek samenwerkingsverband voor dit project. Ze vinden elkaar in het gezamenlijk verlangen om komende generaties te bereiken met het Woord van God.

‘Voetstappen van Geloof’ is een chronologische methode die de Bijbelse boodschap doorgeeft aan kinderen van 6 tot 12 jaar. Kinderen horen die boodschap niet als losse verhalen, maar als een ketting waar het één met het ander verbonden is.

Nieuwe activiteit voor brede doelgroep
Voor Het Zoeklicht is het een nieuwe activiteit gericht op een brede doelgroep. “Het Zoeklicht is vooral bekend van de verkondiging van de wederkomst van de Here Jezus”, zegt Henk Morren. “Die boodschap willen we ook krachtig blijven doorgeven, maar dat kan alleen als huidige en komende generaties eerst kennis nemen van de Bijbelse geschiedenis en Gods plan met deze wereld. Wij doen graag met dit project mee, omdat het helemaal in lijn is met de geestelijke identiteit van Het Zoeklicht. Veel beelden en voorbeelden gaan over profetische aspecten die in de uitingen van Het Zoeklicht ook een belangrijke rol spelen. Het is een waardevol project waar wij graag onze naam aan verbinden. De lezers van het blad Het Zoeklicht zijn veelal ouderen. Via ‘Voetstappen van geloof’ bereiken wij jonge ouders en hun kinderen met het evangelie.”

Eerste delen verschijnen in februari 2012
‘Voetstappen van Geloof’ is geschikt voor zondagscholen, kinderbijbelclubs en het basisonderwijs. De methode bestaat uit lesboeken voor de leiding en een dvd met hulpmiddelen en verwerkingsmateriaal. Het geheel heeft acht delen: vier Oude Testament en vier Nieuwe Testament. In februari 2012 worden de eerste vier delen gepubliceerd. Voor die tijd is voorintekening voor deze delen mogelijk met een aantrekkelijke korting.
Meer informatie over de methode is te vinden op de website www.voetstappenvangeloof.nl. Ook kunt u informatie vinden op onze eigen site www.zoeklicht.nl.