Nieuw!

Peter de Haan • 93 - 2017 • Uitgave: 22
Zing voor Hem een nieuw lied, lezen we in Psalm 33. Gieneke van Veen schrijft over deze psalm. Het is weliswaar een nieuw lied, maar met een vertrouwde boodschap: alleen God is de bron van rechtvaardiging, zekerheid en hoop. Zo vierden we laatst ook de Zoeklicht-dag deels op een andere wijze. Maar de boodschap van Het Zoeklicht is nog steeds hetzelfde en Gods Woord is daarbij de basis. In het volgende nummer leest u een verslag van deze dag.
Wat trouwens niet nieuw is, is dat christenen zich druk maken over een uitgerekende datum waarop dan iets bijzonders gaat gebeuren. Henk van Blijderveen nam het zekere voor het onzekere en schreef zijn commentaar drie dagen na 23 september. Maar als u zijn bijdrage leest, zult u zien dat hij dit ook best eerder had kunnen doen.
We moeten dan ook elk moment klaar zijn voor onze ontmoeting met de Here. Daarom wijst Het Zoeklicht niet alleen op de tekenen van de tijd, maar ook op wat dit betekent voor de manier waarop we in deze tijd leven. De vrienden van Daniël zijn ons tot voorbeeld, durft u ze na te leven?

Peter de Haan