Muziek

Peter de Haan • 88 - 2012 • Uitgave: 17
Deze dagen zit er letterlijk muziek in Het Brandpunt. Over het terrein en door de gebouwen lopen allemaal kinderen die hier hun oefenkamp hebben voor de Continental Kids. De komende maanden zullen ze in het hele land te zien zijn met een evangeliserend concert. Fijn dat zo’n groep enthousiaste kinderen hier muzikaal én geestelijk verder opgebouwd mag worden.
Muziek en zang hebben door de eeuwen heen een belangrijke rol gehad in de kerk. Het werkt vertroostend, versterkt de relatie tussen God en de gelovige en is daardoor bemoedigend. Op de komende Toogdag is er dan ook volop ruimte voor zang en muziek. In de vorige nummers heeft u wat kunnen lezen over Remco Hakkert en Annemieke Koelewijn, die solo zullen zingen. Verderop leest u meer over de begeleiding tijdens de samenzang. Zingt u ook mee, op 29 september in Apeldoorn?
Het thema van deze dag is: ‘Zekerheid in een onzekere wereld’. Over die onzekere wereld leest u in de artikelen van Feike ter Velde en Jan van Barneveld, die het hebben over de kredietcrisis en de verkiezingen die dit najaar worden gehouden in onder andere Nederland en de Verenigde Staten. We hoeven echter niet te vrezen voor de verleidingen die op ons afkomen, schrijft Dirk van Genderen. De Here Jezus wil ons beschermen en toerusten voor deze tijd. Met die hoop en verwachting blijf ik zingen.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht