Moet Ik Zelf meegaan om u gerust te stellen?

Frits Boekhoff • 90 - 2014 • Uitgave: 11
In Exodus 33 spreekt de Here God tot Mozes en zegt: ‘Moet Ik zelf meegaan om u gerust te stellen?’ En dan antwoordt Mozes: ‘Als U niet meegaat, doe ons van hier niet optrekken.’ Mozes begrijpt heel goed dat optrekken zonder de aanwezigheid van de Here God helemaal niet kan, dan zou het volk gaan van nederlaag tot nederlaag.

In het Bijbelboek Openbaringen lezen we in hoofdstuk 2 dat Hij, Jezus Christus, tussen de zeven gouden kandelaren wandelt. Dat is tussen de gemeenten, de kerken in. Hij weet daarom ook precies hoe het er daar aan toe gaat. En de gemeente weet dat zij niet zonder haar Heer kan optrekken.
Ook het Zoeklicht kan en wil niet zonder haar Heer optrekken. Het Zoeklicht heeft een geweldig belangrijke boodschap voor deze wereld, een Maranatha boodschap. Dat gaat niet zonder tegenstand gepaard. Maar wij gaan met Hem. Want in Hem is de overwinning en in Hem ligt de zegen. Mozes keek niet naar de tegenstanders, maar hij keek op naar de Here God. Daarin wil het Zoeklicht volgen, niet zien op de woeste golven, op de tegenstanders, maar zien op Hem!!

Deze keer vragen wij uw gebed voor alle medewerkers en vrijwilligers van Het Zoeklicht, dat zij het oog gericht blijven houden op Hem. En dat Hij in alles de leiding mag hebben. Zonder Hem wil Het Zoeklicht niet optrekken!

Hartelijke groeten,
Frits Boekhoff