Mijn bruid, Mijn vrouw, Mijn lieveling

Feike ter Velde • 91 - 2015 • Uitgave: 18
Een prachtig boekje over Israël en de profetieën

Er zijn en worden veel boeken over Israël geschreven, maar het kleine boekje van Jaap de Jong uit het Friese Bergum – slechts 115 pagina’s – verdient een extra aanbeveling. Alleen al de titel, die hij ontleende aan de profeten, is bijzonder. Het boekje heet: ‘Mijn bruid, Mijn vrouw, Mijn lieveling’.

Jaap de Jong behandelt de Bijbelse aspecten die samenhangen met Israël en het toekomstige herstel van land en volk. Maar ook spreekt hij over de opname van de Gemeente, de Grote Verdrukking daarna en wat er dan verder volgt in het profetische perspectief van de Bijbel.
Bij het maken van het boekje werd hij liefdevol geholpen door een aantal broeders. Jaap is zelf namelijk bijna blind. Maar zijn geestelijke ogen zijn open gegaan voor het Profetisch Woord en dat vinden we in dit mooie boekje. Hij zegt zelf: “Ik heb het eigenlijk geschreven voor mijn eigen kinderen en kleinkinderen, maar ook voor mijn kerk en vele andere mensen die ook graag willen zien wat ik mag zien.”
Het slotwoord van dominee Jaap Keizer van de Oud-Gereformeerde kerk in Noord-Bergum is treffend. Sprekend over Israël zegt hij: “Gods lieveling zal bestaan totdat Jezus, Jesjoea, hier terugkomt. Jaap de Jong verlangt vurig iets van dat inzicht en die liefde met u te delen; misverstanden weg te nemen en verheldering te scheppen. Wij kunnen er beter van worden.”
Die laatste zin kan ik van harte onderschrijven en daarom dit boekje (€ 7,50) ook van harte bij u aanbevelen.

Feike ter Velde