Midden-Oosten centraal

Peter de Haan • 93 - 2017 • Uitgave: 3
In de afgelopen twee nummers hebben we al gewezen op de studiedag die we op DV 4 maart houden. De vorige studiedag ging over het Verre Oosten, dit keer is het thema: Brandhaard Midden-Oosten. Voor de studiedag kunt u via onze webshop toegangsbewijzen bestellen. Natuurlijk kunt dit ook telefonisch doen: 0343-41 33 00.
In aanloop naar deze dag wordt momenteel hard gewerkt aan een themanummer over deze regio. Verleden, heden en toekomst komen in dat nummer aan bod. Het belooft een mooi bewaarnummer te worden.
In dit nummer schrijft Feike ter Velde over ‘donkere tijden die voor ons liggen’, met een mogelijk nieuwe koude oorlog en de verspreiding van de islam. Over de islam deed PKN-scriba De Reuver onlangs zorgwekkende uitspraken. Zorgwekkend, omdat hij laat zien dat hij geen zicht heeft op het gevaar van de islam en het profetisch Woord. Hans Frinsel ziet hierin een voorbeeld van hoe in de kerk het politiek correct denken doordringt.
In aansluiting hierop is het ook goed om het artikel over de bekering van Saulus te lezen. Via hem komt Wilco Sliedrecht bij Jihadi John, een IS-terrorist. Hebben types als hij ook recht op genade? Denk daar eens over na.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht