Met de tijd mee gaan

Peter de Haan • 91 - 2015 • Uitgave: 6
Er gebeurt zoveel in de wereld dat het ons duizelt, schrijft Feike ter Velde. Via de media komen wereldwijd de ontwikkelingen bij ons de huiskamer binnen. Of het nu gaat om de daden van IS of Boko Haram, of watersnood in Brazilië, of de uitspraken van een Amerikaans congreslid, binnen enkele ogenblikken is het over de hele wereld te zien en te horen.
Hoe anders is dat met een tijdschrift als Het Zoeklicht. Er zit een paar weken tussen het schrijven en het moment dat dit blad bij u op de mat ligt. En in het buitenland duurt het daarna nog veel te lang voordat het dan bezorgd wordt. Nu is het goed dat we niet op iedere hype reageren, maar de tijd nemen om te bezinnen, zodat de Gods Woord onze leidraad kan zijn in het reageren op de actualiteit.
Op pagina 8 en 9 geeft Frits Boekhoff aan dat we daarnaast ook plannen hebben om het profetisch Woord ook in deze tijd onder de aandacht te brengen. Tot aan de andere kant van de wereld. Denkt u ondertussen aan uw buurman of -vrouw? Want ook die moet horen van Gods reddingsplan.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht