Merkels oproep

Peter de Haan • 91 - 2015 • Uitgave: 21
Wanneer grijpt God in? Deze vraagt stelt Ad Kooijmans na zijn constatering dat we als mensheid Gods opdracht verwaarloosd hebben om voor de schepping te zorgen. Een vraag die je ook kunt stellen na het lezen van de artikelen van Jan van Barneveld en Feike ter Velde. De druk op Israël neemt steeds verder toe en de wereldproblemen staan inmiddels bijna letterlijk op de stoep door de vluchtelingen die een dak boven het hoofd nodig hebben.
Angela Merkel, de Duitse bondskanselier, had een helder antwoord voor iedereen die bang is voor de islam: ‘Ga naar de kerk.’ Waarom dit helpt tegen angst? Vraag de gemiddelde christen naar wie God voor hem of haar is en je krijgt een antwoord als ‘God is mijn vriend’ of mijn maatje, of ‘God is liefde’.
Jezus als Redder kennen blijkt niet zo vanzelfsprekend. Lees in dit verband eens het artikel ‘Rechtvaardig voor God’. Het vertrouwen op het ontvangen van kracht van God, dat zit in ons relatief comfortabele leven ook niet meer in de genen. Laat u hierin opbouwen door Jef De Vriese. Kort gezegd komt het neer op het bewaren van Gods Woord en het niet verloochenen van Zijn Naam.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht