Meer dan een tijdschrift…

Joël Oosterhagen • 96 - 2020 • Uitgave: 1
Wie in christelijk Nederland Het Zoeklicht nog niet kent, heeft het afgelopen jaar onder een steen geleefd. Op veel manieren hebben wij het mooie werk, dat Johannes de Heer 100 jaar geleden begon, bekend gemaakt.

Het jaar 2019 was een bijzonder en tegelijkertijd een druk jaar voor ons als medewerkers en vrijwilligers. Tijdens sommige evenementen bleken wij ‘kleingelovigen’ te zijn en was de opkomst boven verwachting. Wij voelden ons erg gedragen door uw steun en gebeden. Dankbaar kijken we terug op het Jubileumfeest, de Israëlreizen, de studiedagen, het Zoeklichtconcert, de seminars, de Zoeklichtdagen, de Bijbelstudieweekenden, de nieuwe (studie)boeken en het magazine dat elke maand weer mocht verschijnen.

Praktisch geloofsleven
Zo ziet u maar dat wij veel meer zijn dan een tijdschrift. Daarom zeggen wij ook altijd dat we op verschillende manieren de boodschap van verzoening, vervulling en verwachting onder de aandacht willen brengen. En nee… de Maranatha-gedachte is niet eenzijdig. Het raakt veel aspecten van ons praktisch geloofsleven en is bovenal véélzijdig.
Wanneer we oog krijgen voor de toekomstige zaken en uitzien naar de komst van de Heere Jezus, dan worden wij sterk gemotiveerd om steeds meer op de Heere Jezus te gaan lijken (heiligmaking) en om het Evangelie te verkondigen.

Maranatha-verwachting
Johannes de Heer zegt in het boek ‘Het Duizendjarig Vrederijk’ het als volgt: “De Maranatha-verwachting brengt ons dichter bij Gods Woord, dichter bij God Zelf, dichter tot Gods volk en dichter bij de verloren-gaande wereld, terwijl wij ons losser maken van de wereld, losser van de zonde en het onrecht, en ook losser van het eigen-ik dat het geluk van onszelf en anderen in de weg staat.”

Deze boodschap willen we ook het komende jaar weer bekendmaken. De ‘Zoeklicht on tour’ gaat gestaag door naar de resterende provincies, op 21 maart is er een studiedag (zie pagina 27) en ook zijn er weer seminars, samenkomsten en diensten (zie pagina 34). Met alles zeggen wij erbij: ‘Zo de Heere wil en wij leven’.

De Maranatha-beweging heeft maar één doel: Jezus en Jezus alleen! We zijn weer een jaar dichter bij Zijn komst!

Joël Oosterhagen