Lijden en verwachten

Peter de Haan • 92 - 2016 • Uitgave: 6
Het lijden is het centrale thema in dit Paasnummer. Voorop staat vanzelfsprekend het lijden van de Here Jezus zelf. Het was geen lijden als martelaar, schrijft Feike ter Velde, de Here legde zelf Zijn leven af, had alles vast in handen. Zijn lijden bracht Hem de heerlijkheid. In dit nummer leest u ook over het lijden van de schepping, de Gemeente, van de individuele gelovige en Israël. Steeds lezen we dat God groter is dan dit lijden.
We sluiten in dit nummer ook na anderhalf jaar de serie artikelen over het Bijbelboek Openbaring af. Jeep van der Schoot liet aan de hand van dit Bijbelboek zien wat de wereld nog te wachten staat. We zien dat de Here die wereld in Zijn hand heeft en dat we als gelovige mogen we uitzien naar wat nog komt. Maar… dat leven uit verwachting betekent wel iets voor ons leven nu.
Er wordt momenteel gewerkt om de serie artikelen om te vormen tot een mooi boek. De verwachting is dat dit in april, mei verkrijgbaar is. En voor oktober staat er ook al wat op de agenda (kijk snel op pag. 22).

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht