Licht

Peter de Haan • 88 - 2012 • Uitgave: 3
Dat was het eerste wat ik dacht toen ik de eerste proef van dit nummer zag. Zoals u direct zult zien, is de vormgeving van uw blad aangepast. De oplettende lezer zal in de colofon zien dat we niet alleen een nieuwe vormgever hebben, maar ook een nieuw adres voor de advertenties en de drukker. Deze pagina ziet er zeker anders uit dan u gewend bent, maar veel is ook hetzelfde gebleven. Zo vindt u de rubrieken terug op dezelfde plaats in het blad. Alleen Spreuken staat nu ergens anders, de bijdrage van Els ter Welle leest u op pagina 6.
Aan de inhoud verandert niets. De kernwoorden van Het Zoeklicht blijven staan: Verzoening, vervulling en verwachting. Daarbij past het letten op de tekenen van de tijd. Daarom ook artikelen als die van Wim Embregts over dominee Hendrikse en van Jan van Barneveld over de vervangingsleer. Beiden beschrijven een ontwikkeling die ons verder af brengt van God.
Feike ter Velde schrijft over de Psalmen, die ons juist dichter bij God en het werk Zijner handen brengen. In het Verhaal komt Hans Esbach aan het woord, over het project ‘Is er meer?’. Doel van dit mooie project is om de medemens te bereiken met het Evangelie door antwoord te geven op de vraag: Is er meer?
Zo willen we ook met door dit Zoeklicht Gods licht laten schijnen, op een hoopvolle toekomst. Want er ís meer!

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht