Lezers in de pen

Joop Schotanus • 76 - 2000/01 • Uitgave: 3
Het is weer eens tijd om tijd te nemen om te reageren op wat brieven e.d. Allereerst wil ik even ingaan op AHC te D en met hem allerlei anderen, die ons boekjes, brochures en artikelen toezenden met de vraag hen te laten weten wat we bij Het Zoeklicht van de inhoud denken. Natuurlijk waarderen we het dat men ons oordeel op prijs stelt, maar afgezien hiervan moeten we opnieuw: meedelen dat ons tijd en mogelijkheden ontbreken om hierop in te gaan. Dit geldt ook de gevraagde boekbesprekingen. Soms wordt er ook gevraagd wat wij denken over het een of ander uit Uitdaging of Visie. Misschien hebben we daar wel gedachten over, maar niet de gelegenheid of dispositie om daarop te reageren. U hebt ook de volle vrijheid om ons krantenknipsels toe te zenden, zolang het maar vrijblijvend is.

BJ te B laat ons aan de hand van het radiowerk van Trans World Radio weten dat we ons moeten voorbereiden op de dingen die komen gaan en bereid moeten zijn als ze komen. Natuurlijk zijn we het met hem eens, want daar gaat het ons eerst en vooral om in Het Zoeklicht. We kregen al een tijdje geleden een heel uitvoerige brief van HS te H, waarin eigenlijk alles staat wat al in HZ verkondigd wordt. Dus met andere woorden zouden we mogen zeggen dat we zijn brief zien als een bevestiging van onze boodschap. Dat geeft ons een goed gevoel. Met hem willen we allen bedanken voor brieven en kaarten die ons bemoedigen in onze bediening.

Van iemand uit KaZ kregen we een verhaal over z'n levensgang langs verschillende gemeenten. Zijn vrouw nam een Zoeklicht mee van een leestafel uiteen gemeente en ze hebben weer een goed evenwicht gevonden en zich ondertussen zelf geabonneerd op Het Zoeklicht. Zeer bemoedigend!

JZ te A vindt Het Zoeklicht over het algemeen wel interessant, maar kan geen begrip opbrengen voor het feit dat we in onze publicaties rekening houden met de christelijke feestdagen. Als we waarschuwen voor Babylon, waarom ons dan niet afscheiden van de christelijke inzettingen, die in de loop der kerkgeschiedenis uit het afvallige Babylon zijn voortgekomen?

GvK te V maakt ons attent op wat er gaande is in de digitale technologie en het gevaar van overal waargenomen te kunnen worden. We zijn er ons van bewust en willen ons vertrouwen op de Heer stellen.

HFB te M volgt de inhoud van Het Zoeklicht zeer kritisch en maakt in een uitvoerige brief enkele kanttekeningen over het laatste nummer van onze jaargang. Het beste is waarschijnlijk om zijn brief te laten rondgaan langs de betreffende schrijvers en dat ieder er iets in zal vinden wat op hem van toepassing is. In ieder geval zullen we zijn meningen over een en ander respecteren, maar we mogen ook van hem verwachten dat wij er prijs op stellen onze eigen mening te mogen doorgeven aangaande Israël, het Nieuwe Jeruzalem, het Evangelie van het Koninkrijk e.d. Verder waren er nog enkele brieven over het onuitroeibare twistpunt van de Sabbat, waar we reeds eerder over schreven. Ook over de Drie-eenheid ligt er nog wat post. Misschien dat we daaraan nog eens aandacht kunnen schenken in ons Opinie-artikel.

Joop Schotanus