Leven tot eer van God

Peter de Haan • 88 - 2012 • Uitgave: 11
Waar bij Pasen de Here Jezus centraal staat, denken we bij Pinksteren vooral aan de Heilige Geest. Deze twee feesten zijn echter niet los van elkaar te zien. Pasen zonder Pinksteren is zinloos, is de stelling van Feike ter Velde. Op de Pinksterdag wordt de opstanding van Christus werkelijkheid in ons, het krijgt betekenis in en voor ons leven.
De Heilige Geest wil in ons wonen. Dat is wellicht het grootste wonder meent Henk Schouten. Wanneer Hij dat doet, wil de Heilige Geest ons tot een instrument maken om God te dienen. Om dat te kunnen doen, is er een proces van heiliging nodig. Ook Jan van Barneveld maakt duidelijk dat heiliging direct te maken heeft met onze dagelijkse wandel en met de omgang met de mensen om ons heen.
Dit houdt niet in dat we alleen maar moeten bidden, evangeliseren en Bijbellezen, maar ons er ook van bewust zijn dat mensen aan ons doen én laten kunnen zien dat we anders zijn. Dit hoeven we gelukkig niet uit eigen kracht te doen, maar mag de vrucht van de Geest door ons zichtbaar worden. Dit uit zich onder andere in vriendelijkheid, geduld, zelfbeheersing en blijdschap. Ziet u deze kenmerken terug in uw leven? Iets om je steeds weer voor te gaan, om zo te leven tot eer van God.

Peter de Haan
Eindredacteur Het Zoeklicht


PS. U kunt ons nu ook volgen via twitter: @HetZoeklicht