Leven in de eindtijd

Frits Boekhoff • 91 - 2015 • Uitgave: 24
Op vrijdag 13 november vonden er in Parijs meerdere vreselijke aanslagen plaats, met vele doden en gewonden tot gevolg. Geschokte reacties van de wereldleiders volgden en het beveiligingsniveau in landen werd verhoogd. Terecht en begrijpelijk. Hoever kan een mens gaan om zijn gelijk of ideologie te halen? Heel ver blijkbaar, tot het uiterste.

Zonder somber te worden, moeten we voor 2016 wel wat realistischer worden. Dan heb ik het vooral over Bijbels realisme. In de eindtijd waarin wij leven mogen we verwachten dat in 2016 de ondergang van de mensheid doorzet. Tot aan de komst van de Here Jezus overwint het kwaad.
We zullen gaan horen en zien over nog meer aanslagen en terreur. De onverdraagzaamheid zal toenemen. Sommige dieren en planten zullen uitsterven. Het aantal zelfmoorden zal toenemen evenals het aantal echtscheidingen.
En Israël? Dat zal verder alleen komen te staan. De kerken zullen verder uit een scheuren en Het Woord van God zal minder invloed krijgen ook in de kerken.

Geen enkele inspanning van welke wereldleider of organisatie zal deze ontwikkeling kunnen stoppen. Het mag ons met de Bijbel in de hand allemaal veel verdriet doen, maar niet verbazen.

Lieve Zoeklicht-lezer, drie dingen zijn er te doen totdat Hij terugkomt om ons te halen.
1. Geef Hem in je leven alle eer, tijd en geld. Zit aan Zijn voeten. Reinig je meer dan ooit van alle ongerechtigheid.
2. Verkondig het evangelie.
3. Help waar kan.
En doe dit in deze volgorde.

Frits Boekhoff